ВЕЛИКА БРИТАНИЈА почиње производњу вакцине против КОРОНАВИРУСА

VELIKA BRITANIJA počinje proizvodnju vakcine protiv KORONAVIRUSA

19 aprila 2020

VELIKA Britanija od sledeće nedelje počinje proizvodnju vakcine protiv korona virusa, uprkos što još nije klinički testirana – direktor Instituta Džener u Oksfordu Adrian Hil.

Prema njegovim rečima, do septembra se planira proizvodnja milion doza vakcine pod nazivom ChAdOx1 nCoV-19.Paralelno sa proizvodnjom obavljaće se testiranje vakcine prenosi Sky News.

Hil je naglasio da da je procenjena efikasnost vakcine 80 odsto. Vakcina je zasnovana na bezopasnom virusu šimpanze kome je dodat SARS-COV-2 gen. Hil je ustvrdio da je takva tehnologija i ranije potvrđivala svoju efikasnost u borbi protiv drugih bolesti.

Prema SZO, širom sveta se raie na stvaranju 70 vakcina protiv koronavirusa.

Stručnjaci u različitim zemljama smatraju da se vakcina, uzimajući u obzir sve potrebne testove, može pojaviti u proizvodnji za godinu i po dana.

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio je da su pretklinička ispitivanja vakcina protiv korona virusa u njegovoj zemlji u toku i da daju ohrabrujuće rezultate.

KOMENTARI3 komentara

  1. Teuta says:

    Ako je vakcina gotova za 2 meseca od pojave epidemije, znači da su počeli da je prave pre 16 meseci, po planu.Ko je shvatio, razumeće.

  2. persida says:

    Isprobajte vakcinu prvo na Kraljici, njen zivot je najvazniji, haha.

  3. Egzekucija says:

    Zna se gde je sinagoga Satanina!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *