ВЕЛИКА БРИТАНИЈА се враћа у ЕУ!?

VELIKA BRITANIJA se vraća u EU!?

11 januara 2017

flags_3274275b uk eu

Češki predsednik Miloš Zeman predviđa da Velika Britanija može da se vrati u Evropsku uniju u naredne dve decenije, prenose svetski mediji.

– Nije verovatno da će se EU uskoro raspasti. Naprotiv, moguć je povratak Britanaca u Uniju. Verujem u budućnost EU. Ali, za 20 godina to će biti drugačija Evropska unija – izjavio je on.

Zeman smatra da će Unija u budućnosti prestati da se meša u unutrašnje stvari svojih država članica i da će prihvatiti „skandinavski model socijalne države“.

Velika Britanija će do kraja marta početi formalni proces povlačenja iz Evropske unije, nakon što se London pozove na izlaznu klauzulu sporazuma sa EU. Pregovori između Britanije i EU treba da budu završeni u roku od 2 godine.

3. februara na Malti biće održan neformalni sastanak 27 lider članica EU, na kome će se bez prisustva Britanaca diskutovati o Bregzitu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Deda Brada says:

  Zeman konkuriše Nostradamusu. Čovek zna šta će da bude kroz 20 godina. Ja se sledih zbog naslova, rekoh ove britanske budale će da ožive uniju a taman sam se ponadao da će da krepa, kad ono za "dvajs" godina. Dobro je, znači ipak propada.

 2. Sančo Pansa says:

  Zeman je mudrac, sada veći ujedinjea Evropa može da mašta o svojoj budućnosti kada se pojavila moćna Rusija koja štiti Evroplane od njivog "saveznika" i tutuora SAD!Ameri su im bili namijenili 15-20 miliona izbjeglih da bi ih ofarali do2050., i terorom i građanskim ratovima upropastili kvalitet života. A sada se Ameri spremaju da ih uvuku u sukob sa Kinom, koji će početi konfliktom Sjeverne i Južne Koreje...Rusija svojim tvrdim stavom da će ostati do kraja uz Kinu će urušiti i taj američki plan. Nakon svega će se Ameri pomiriti sa činjenicom da su ih Rusi Kina i Evropa smjestili na četvrto mjesto. Tako da ć tek tada početi raspad Amerike...oko 2021-22, maks 25.!!!

 3. Trifun says:

  Ne samo da Britanija izlazi za dva meseca nego ce i druge zemlje da se krenu da iskacu sa EU Titanika uskoro jer je voda pocela da prolazi na sve strane!

 4. Mlax says:

  Ukoliko ,,EU,, pukne puca I Amerika koju samo ttp (transatlanski trgovinski sporazum) spasava od bankrota.Sanco je za sve upravu USA hoce od ,,EU,, da napravi Malu Ameriku ali se pitaju I Rusi I Kinezi cini se svakim danom sve vise a Ameri sve manje....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *