ВЕЛИКА БРИТАНИЈА У СБ УН: За нас је питање Косова готова ствар

VELIKA BRITANIJA U SB UN: Za nas je pitanje Kosova gotova stvar

4 maja 2018

Sve je realnije da će Velika Britanija tražiti održavanje zatvorenih sednica o Kosovu i Metohiji u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

To Beogradu ne bi odgovaralo. Srpski državni vrh nije iznenađen, ali jeste spreman na borbu.

Za Zapad, pitanje Kosova je rešeno. Ono je nezavisna država. Dodatnu potvrdu tog stava zatražiće najverovatnije i Britanci kada od avgusta počnu da predsedavaju SB UN.

Srpski predsednik nije iznenađen i poručuje da će tražiti podršku istoka, iako je svestan malih šansi.

“Očekujem rusku podršku ovoga puta a razgovaraćemo i sa našim kineskim prijateljima. Šta god da uradite kajaćete se i šta god da uradite nije dobro. U toj nemogućoj atmosferi, gde očekujete sve a nemate ništa, izmlatili vas devedesetih, u ringu sa flasterima, rukama u gipsu, morate da se borite sa najvećim borcima na planeti”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Bivši jugoslovenski šef diplomatije i ambasador SRJ pri UN Vladislav Jovanović podseća na britanski pokušaj da u SB bude usvojena rezolucija o Srebrenici, u kojoj je Srbija trebalo da bude osuđena za genocid.

Sada, Britanija pokušava da učini uslugu Americi i drugim njenim saveznicima, ističe Jovanović.

“Zapad se ponaša kao nekadašnji američki šerif. Ono što su oni silom i nasiljem napravili mora da bude legalizovano i prihvaćeno, a ako to nećete, loše ćete se provesti. To je poliitčko pitanje koje nije rešeno u osnovi, izvršeno je prekrajanje granica i pretvaranje manjine u državu”, rekao je Jovanović.

Ipak, tu državu, većina svetskih velesila je priznala. Nemački ambasador u Prištini kaže da je protiv bilo kakve podele Kosova.

“Za mene su razgovori o promeni granice opasni i ja ih odbacujem. Da bi Kosovo i Srbija mogli da se pridruže Evropskoj uniji, pravno obavezujući sporazum bi trebalo direktno da reguliše buduće kosovsko-srpske odnose, a ne da stvara nesigurnost koja bi kasnije predstavljala probleme unutar EU”, rekao je Kristijan Helt.

KOMENTARI4 komentara

 1. test01 says:

  I ja se slazem, kakva crna podela, zna se da je Srpski KiM vekovna Srpska Sveta zemlja i tako ce i ostati !

 2. Mali Vuk says:

  Sta vi imate da se brinete i resavate Srbsko KiM? Resavajte vi Skotsku, severnu Irsku ... to su vasi problemi i njima se pozabavite!

  • Velika Metla says:

   Mali Vuk,tamo nema šta da se pljačka,a na Kosovo i Metohiji ima uglja u milijardama! Došli pirgavi skotovi da zaboga donesu demokraDiju i ljuCka prava šošonima! Hahahahahaha........! POTOPITI OSTRVO ZLA!

 3. Velika Metla says:

  Nije vama pirgavim skotovima problem Kosovo i Metohija,ali vam je problem što ga Srbija ne priznaje! A vi znate da "narko-kosove"NIKADA neće biti država!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *