ВЕЛИКА ИГРА ОКО ВАКЦИНА СЕ НАСТАВЉА: Фармацеутске компаније критикују Бајдена!

ВЕЛИКА ИГРА ОКО ВАКЦИНА СЕ НАСТАВЉА: Фармацеутске компаније критикују Бајдена!

7 маја 2021

Фармацеутске компаније саопштиле су да би подршка америчког председника укидању патента на вакцине против ковида-19 могла пореметити крхки ланац снабдевања те да би уместо тога богате земље требало великодушније да поделе вакцине са земљама у развоју.Џозеф Бајден је јуче подржао укидање патената на вакцине што је изазвало негодовање фармацеутских компанија.

Ако Светска трговинска организација (СТО) прихвати тај предлог, појавили би се нови произвођачи без потребног знања и надзора проналазача да истисну поуздане добављаче, саопштила је Међународна федерација фармацеутских произвођача и удружења (ИФПМА).

„Чуо сам да су многи произвођачи вакцина говорили да су “наши ресурси растегнути, а наши техничари исцрпљени““, казао је за Ројтерс генерални директор ИФПМА Томас Куени.

Упозорио је на могући хаос уколико се „неприкладним фирмама“ дозволи да буду укључене.

Компаније које су развиле вакцине такође су критиковале Бајдена.

„Патенти нису ограничавајући елемент за производњу или снабдевање нашим вакцинама. Они не би повећали глобалну производњу и снабдевање дозама вакцина у кратком и средњем року“, поручио је немачки БиоНТећ, који је заједно с Фајзером произвео вакцину, а планира да достави до 3 милијарде доза ове године.

БиоНТећ наводи да је развијао више од деценије поступак производње вакцине те да њено репликовање захева између осталог искусно особље и пажљив трансфер технологије.

KOMENTARI4 коментара

 1. Риста says:

  Вакцине, које су доста помогле човечанству, у задњем веку су се претвориле у профитна силеџијска сра...ња. Међутим има истине и код монополиста и код копираната, али нису једине истине. Купиш вакцину од профитера, односно сра..ње које они лепо запакују и чувају у фрижидеру да се не уцрвља, платиш тродупло иако те вакцине нису прескупе а нису ни потребне. Или купиш од кинеза, Индијаца, Пакистанаца или албанских шверцера и нарко дилера за две паре али без фрижидера и без целофана па се уцрвља за један дан. А заједничка истина је да су оба производа измети, да нису људски и да уопште не требају а на врху је шлаг - Масовно силовање људи са ново вакцинама је захтевало много улагања и вратоломија да би се људи натерали да приме а сада ће свака џукела или нарко клан моћи да користи ту присилу онако успут. Уосталом, од почетка се зна да је пандемија короне била силеџијска акција капитала а капитал неће опростити Бајдену ако стварно потпише неки такав докуменат. Завршиће као Трамп, буквално и радикално испљуван и бачен у отпад. Мене чуди да је Бајден уопште овако нешто изјавио. Мислим да је то медијска подвала. Уосталом, Бајден је само дао подршку укидању патената што значи није он то покренуо. Ко зна ко се иза тог укидања патената крије. Пре ће бити да је то још једна подвала конструктора и проивођача ново вакцина. Ти људи се претворили у произвођаче синтетичких дрога и постали ударна нарко мафија планете.

  • test01 says:

   To je cist zapadnjacki marketing Risto, sarena laza - da se prica po selu i da ljudi misle da su te vakcine zaista korisne protiv PLANdemije ali eto, ne daju formulu da ih neko drugi pravi!

 2. I Love Jesus says:

  Farme ne moraju da brinu dobiće oni lovu, otkupiće se njihovi patenti ako ih ima, ali sve će biti pod kontrolom jedne Bilove injekcije sa dejstvom na RNK i sa digitalnim sertifikatom, billy kaže da on to ne želi da čini sa nama ali sve ide u tom pravcu koliko god da on ne želi da nas vakciniše ili da nas prati online. Pratiće on sigurno koliko opada stanovništva u svetu jer to su bila njegova predavanja u okviru TED organizacije i on upravo to i zagovara, kao što i piše na "stounhendžu" u Džordžiji. Čak i ako uklonimo billy-ja opet sve ide u tom pravcu. Znate gde je spasenje? Sve ovo je već i opisano u Svetom Pismu i puno vremena posle ovoga a spasićemo se verom u poslanstvo Sina Očevog, našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista, čitaj, veruj, pokaj se obrati Bogu i spasi se od svetskih pošasti koje neće prestati do kraja ovog sveta i početka novog pravednog od Boga obnovljenog i sve to kroz Hrista i radi Hrista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u