ВЕЛИКА МИСТЕРИЈА: Амерички војници пронашли преко 40 тона злата у Сирији! ЕВО ШТА СЕ ДЕСИЛО

VELIKA MISTERIJA: Američki vojnici pronašli preko 40 tona zlata u Siriji! EVO ŠTA SE DESILO

22 decembra 2019

Turski Daily Sabah i SOHR iz Londona javljaju kako je na osnovu više izveštaja potvrđeno da je američka vojska „prenela“ tone zlata iz područja u Siriji koje je ISIS držao pod okupacijom.

Prema izvoru koji je razgovarao s kurdskom agencijom BNA, američke snage su prebacile oko 50 tona zlata sa područja koja su ranije držali teroristi „kalifata“ u istočnoj sirijskoj regiji Deir ez-Zor.Turci su pratili ovaj transfer jer su zainteresovani za deo zlata kog su američke snage dale sirijskom ogranku Kurdistanske radničke stanke, odnosno YPG milicijama.

Zlato je navodno prevezeno iz bivše američke vojne baze u Ain al-Arabu, poznatijim pod kurdskim imenom „Kobani“.

Američke snage su uzele i 40 tona zlatnih poluga koje su teroristi takozvane „Islamske države“ uzeli iz iračke provincije Mosul kao ratni plen.

Lokalni izvori koji su razgovarali sa sirijskom novinskom agencijom SANA tvrdili su da su američke trupe zlato premestile u velike sanduke, što je bilo blago oteto u južnoj Hasaki.

Prema izveštajima, informaciju o tome gde se zlato nalazilo su američkoj vojsci dale zarobljene vođe ISIS-a

Tvrdnja se poklapa sa izveštajem takozvanog „Sirijskog opservatorijuma za ljudska prava“ sa sedištem u Velikoj Britaniji, koje navodi da su YPG uz podršku američke vojske prebacile 40 tona zlata koje su teroristi ISIS-a ostavili u Deir el-Zoru.

Ako u obzir uzmemo trenutnu cenu čistog zlata na berzama, gde se kilogram prodaje za nešto više od 47.000 dolara, 50 tona bi vredelo oko 2,3 milijarde dolara.

SAD, nekada vodeća kriminalna supersila u koju su svi gledali sa strahopoštovanjem, pretvorile su se u „silu“ koja uzima ratni plen, kog je ranije, po pravilu, kao mito ostavljala lokalnim marionetskim vladama.

Sada, uz ukradenu sirijsku naftu, na kojoj zarade oko 30 miliona dolara mesečno, ratnom plenu treba dodati i ovih nešto više od dve milijarde dolara vrednog sirijskog i iračkog zlata.

Izgleda puno, ali za ratnu mašineriju poput Pentagona, koji je uz vojno-industrijski kompleks s novim budžetom dobio 738 milijardi za 2020. godinu, ovaj novac može da pokrije nešto manje od 24 sata budžetskih izdvajanja Sjedinjenih Država za „odbranu“.

Vredi li to gubitka međunarodnog „ugleda“ moćne supersile i vladara sveta? Verovatno ne, ali je situacija takva da se ovi „nevažni detalji“ više ne uzimaju u obzir.

(logicno.com)

KOMENTARI12 komentara

 1. petrovgrad says:

  Kako pronašli, nije neko izgubio pa da Ameri nađu. Valjda opljačkali, kao i obično što rade po svetu. Belosvetski pljačkaši, kao njihovi preci što su bili konjokradice.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Ma stvar je drugacija. Velike sile zajedno rade novi svetski poredak. I nemoze svako da poseduje zlato i dragulje. Treba da budu 10 kraljevstva.... Ko smo mi da imamo zlato... Niko i nishta.... Pa shta kukash.... Sila imace zlato.... Ti imaj chast i veru....

 3. persida says:

  A sto Rusi to ne ukradose? Da su oni, niko ne bi pominjao pljacku.

  • padre says:

   Nesudi druge po sebi, ako bi ti ukrao, drugi možda ne bi!

 4. Zoran says:

  "SAD, ... pretvorile su se u „silu“ koja uzima ratni plen, kog je ranije, po pravilu, kao mito ostavljala lokalnim marionetskim vladama."________ Pa tako i Rusija dala Krim, pa sad uzela. Dala Amerika zlato, sad im uzeli. Sta je problem?

  • Slobodanka says:

   Rusija (bivši SSSR) nije dala Krim, ta teritorija joj je oteta 1954 godine za vreme predsednikovanja ukrajinskog predsednika Hruščova. "Inicijator svega bio je lično šef komunističke partije Sovjetskog Saveza Hruščov. Šta je bio njegov motiv za sve to - težnja da zadobije podršku ukrajinske nomenklature ili da zagladi sopstvenu krivicu za masovne represije u Ukrajini tokom 30-ih godina - neka to razjašnjavaju istoričari." Narod je na referendumu iz marta 2014 ispravio tu grešku, ali Zapad taj referendum ne priznaje jer želi Krim u sastavu Ukrajine sa NATO bazama na njemu iz kojih bi mlatili Rusiju. Tako bi NATO postao najveća pobednička sila sveta i to tokom duge ljudske istorije. Ko ne veruje da natovci ne sanjaju takve snove?

  • Milan says:

   Za vreme imperatorke Katarine druge Ruska imperija je osvojila Krim u borbama protiv Osmanskog carstva i Krimskog kanata, džarica Katarina je anektirala ceo Krim, a 1784. na Krimu je formirana Tauridska oblast. Nakon toga, Krim 1796. ulazi u sastav Novorosijske gubernije, a potom se 1802. uspostavlja Tauridska gubernija. Sledi dugi niz godina u kome ova oblast ima stabilan razvoj, sve do 1853. godine i Krimskog rata između Rusije i zapadne alijanse. Vodećim zapadnim silama je i tada smetalo da Rusija preko Crnog mora ima izlaz u Sredozemno more, dakle i danas opet vodećim silama Zapada to isto smeta. ZAUZVRAT I SLIČNO TOME KAKO BI BILO DA NEKO SAD-U UKINE I ZABRANI IZLAZ U NEKSIČKI ZALIV, ILI DA VELIKOJ BRITANIJI ZABRANI DA PLOVI U BLIZINI SVOG OSTRVA VELIKA BRITANIJA. DAKLE NISI REALAN, MNOGO LIČIŠ NA BROZA SA TIM TVOJIM POKUŠAJIMA DA IZJEDNAČIŠ SAD I RUSIJU.

 5. Zoran says:

  "SAD, nekada vodeća kriminalna supersila..."___________Ko je sdada vodeca kriminalna sila kad Amerika nije?

 6. milorad2 says:

  da oni su počeli da pljačkaju kao i njihovi uzori iz starog rima, u vašingtonu se zaista žestoko lože da su oni neki ekvivalent rimske imperije vrlo opasno za sve ostale na svetu je to umipljeno ludovanje,oni su postali svetska opasnoz i razbojnik broj 1..Public enemmy.

 7. Kro beda says:

  Isti su ko i hitlerovski narod i njihovo pleme KROmanjonci.

  • persida says:

   Lupas ko Maksim, nikakve veze nema Hitlerov nacionalsocijalizam sa americkim melting potom. Hitler je hteo da njegovom narodu bude bolje, a americki mocnici rade na tome da cioniti i njihove korporacije isisaju krv americkom narodu. Ogromna razlika.

 8. Pera says:

  Ne postoji americki narod ! Postoji belosvetska odpadija vodjena jevrejima koji su je stvorili ! Znaci ubice, kurve, lopovi i pljackasi su je napunili, pri tom pobivsi oko 50 miliona domoroca i isto toliko pobivsi Afrikanaca pri dopremanju brodovima ! Samo 10 % Afrikanaca je uspevalo da prezivi plovidbu do te demonske tvorevine. Pogotovu na filmovima oni lice na ljude, ali to greska. Najblaze receno, to su zombirani idioti ! Ima zlatnih pojedinaca, ali zanemarljivo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *