ВЕЛИКА НЕСРЕЋА! Срушио се авион руске војске на путу ка Сирији, 93 мртвих (ВИДЕО)

VELIKA NESREĆA! Srušio se avion ruske vojske na putu ka Siriji, 93 mrtvih (VIDEO)

25 decembra 2016

ruski-spasioci-07

Avion ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 u kome se nalazilo 93 osobe pao je jutros u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji.

Niko od 93 osobe koje su se nalazile u avionu koji se srušio u Crnom moru nije preživeo. Izvori u hitnim službama saopštili su da su pronađena tela petoro poginulih. Inače, avionom je upravljao iskusan pilot Roman Volkov sa više od tri hiljade sati leta.

Tu-154 nestao je sa radara nakon poletanja tokom planiranog leta sa aerodroma Adlera.

U avionu su se bili i članovi ansambla „Aleksandrov“ i novinari, kao i osam članova posade. Ruski vojnici, umetnici i novinari krenuli su u rusku bazu Hmejmim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu „Tu-154“ koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

Operacijom traganja i spasavanja lično nadgleda ministar odbrane Sergej Šojgu. U područje nesreće dodatno je upućeno šest brodova Crnomorske flote, podvodna plovila na daljinsko upravljanje i 63 ronioca.

„Istragom o uzrocima pada vojnih letelica, uključujući i one koji prevoze putnike i robu, a koji pripadaju Ministarstvu odbrane, bavi se samo Ministarstvo odbrane. Na aerodromu u Sočiju nalaze se dve brigade hitne pomoći i tri psihologa.

Ministar odbrane Rusije general armije Sergej Šojgu podneo je raport predsedniku Rusije Vladimiru Putinu o toku istrage i merama spasavanja na mestu nesreće aviona Tu-154, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U oblast u kojoj se srušio avion u Crnom moru sa aerodroma u Sočiju poleteo je i helikopter Mi-8. U pripravnosti su helikopteri Ka-32 u Sočiju i Mi-8 u Gelendžiku i sedam brodova koji vrše potragu u Crnom moru, rekao je izvor u policiji.

Putin izrazio saučešće porodicama i prijateljima poginulih. Predsednik Rusije takođe je naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da formira i predvodi državnu komisiju za istragu rušenja Tu-154.

 

Uzrok nesreće aviona Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije može biti ili tehnička greška ili greška pilota, teroristički napad je isključen, izjavio je predsednik Komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije Viktor Ozjorov.

Pokrenut je krivični postupak u vezi sa rušenjem aviona Tu-154 u skladu sa članom 351 Krivičnog zakona Ruske Federacije ‘Nepoštovanje pravila bezbednosti letenja i pripreme’“, izjavila je v.d. šefa pres-službe Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

Avion koji se srušio u blizini Sočija ušao je u upotrebu 1983. godine i imao ukupno 6689 sati leta, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Poslednji remont aviona urađen je u decembru 2014. godine, a u septembru ove godine prošao je planirano održavanje.

Vodeći solista ansambla „Aleksandrov“ Vadim Ananjev potvrdio je da su se svi članovi ansambla osim tri osobe nalazili u avionu Tu-154.

„Meni se rodilo dete, sada imam troje male dece. Zamolio sam rukovodioca ansambla da ostanem kod kuće. Osim toga, sutra je trebalo da bude nastup, pa je odlučeno da naknadno doputujemo solisti Valerij Gava, Boris Djakov i ja. Ostatak hora je poleteo“, izjavio je Ananjev.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Katastrofa. Koliko još ruskih žrtava za svetski mir ??!!! Večna im slava!!!

 2. Ledu Gaga, velikosrbski hegemonista i šovinista...... says:

  POKAZAĆE SE DA NIJE U PITANJU TEHNIČKI KVAR.

 3. Trifun says:

  Zrtve Rusije za slobodu Sirije i ostatka nepokorenog sveta od strane anglo-saksonskih genocidnih hijena i islamista se ne smiju zaboraviti ili olako uzeti. Iskreno saucesce porodicama stradalih i Rusiji.

 4. Vasilije says:

  Ovo je jedna od najvecih srpskih tragedija u istoriji jer izgubismo 93 prijatelja u jednome crnome danu. Ovo je nenadoknadiv gubitak. Srpski kulturni radnici i pregaoci treba da pruze svu mogucu pomoc porodicama poginulih kao i drzavi Rusiji. Nasi drzavni instituti treba da pocnu da rade na razvoju bezbjednosnih mehanizama u avionskom saobracaju kojim bi se preduprijedile ovakve tragedije za sva vremena.

 5. kuka says:

  Tuga. Svet je izgubio jednako koliko i Rusija, bio toga svestan ili ne. Saučešće porodicama i ruskom narodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *