ВЕЛИКА ОФАНЗИВА: Украјинци нападају дуж целе границе са Новорусијом!

VELIKA OFANZIVA: Ukrajinci napadaju duž cele granice sa Novorusijom!

20 januara 2015

ukrajina-novorusija-front-mediarnboorgx-650x424Ukrajinski sajt državne bezbednosti MediaArnbo.Org, koji svakodnevno objavljuje grafičke prikaze i izveštaje stanja na frontu, objavio je današnju grafiku iz koje se vidi da ukrajinska armija vrši napade duž cele granice sa Novorusijom, odnosno, sa DNR i LNR.

Armija DNR je već izvestila o strahovitim artiljerijskim napadima ukrajinske armije, a ova grafika dodatno potvrđuje da su sukobi apsolutno eskalirali. I Moskva je nedavno upozorila da Kijev planira situaciju u samoproglašenim republikama da reši snažnim vojnim udarom, a analitičari su već mesecima unazad pisali da kijevski stratezi razmišljaju o varijanti hrvatske „Oluje“, odnosno, ogromnog napada koji bi u potpunosti razbio jedinice armije DNR.

Jedan od najvećih današnjih napada artiljerije ukrajinske vojske je bio napad na grad Gorlovka, gde je poginulo preko 30 civila, a među žrtvama ima i dece. Ukrajinska armija je očigledno krenula u osvetničku akciju zbog pada aerodroma u Donjecku.

Aerodrom u Donjecku je bio veoma važna strateška tačka i oko njega su se vodile višemesečne borbe, ali je on sad u potpunosti pod kontrolom armije DNR. U poslednjih sedam dana, izvršena su četiri velika napada ukrajinske armije na aerodrom u cilju povraćaja te pozicije, ali su doživeli veliki krah. Uništeno je čak 18 ukrajinskih tenkova.

Jedni druge optužuju za kršenje primirja, ali realna situacija na terenu je daleko od bilo kakve priče o „kršenju primirja“, jer je na jugoistoku zemlje eskalirao rat na nivo kakav nije viđen u poslednjim mesecima, što pokazuje i ova grafika:

ukrajina novorusija front mediarnboorg 585x487 MEGA UDAR: Ukrajinci napadaju duž cele granice sa Novorusijom!

KOMENTARIJedan komentar

  1. Neša says:

    Čudna je stvar da u štampi u Srbiji, nigde nema ni reči o sukobima? U čemu je stvar?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *