ВЕЛИKА ОРУЖАНА АKЦИЈА У ВЕНЕЦУЕЛИ! МАДУРОВИ АГЕНТИ РАЗБИЛИ ТЕРОРИСТИЧKУ МРЕЖУ

VELIKA ORUŽANA AKCIJA U VENECUELI! MADUROVI AGENTI RAZBILI TERORISTIČKU MREŽU

22 marta 2019

Ministar unutrašnjih poslova Venecuele saopštio je da je najbliži saradnik samoproglašenog predsednika te zemlje Huana Gvaida uhapšen.

Iz ministarstva su naveli da je advokat Roberto Marera uhapšen kao deo terorističke ćelije, prenosi Sputnjik.Venecuelanske bezbednosne snage privele su u četvrtak ujutro advokata Roberta Marrera, ključnog saradnika opozicijskog čelnika Huana Gvaida, u njegovoj kući u Karakasu.

Obaveštajni agenti stigli su u konvoju vozila, naoružani, pred dom Roberta Marere i razvalili ulazna vrata, a potom ga odveli.

Akciju su odmah osudili Huan Gvaido i američki državni sekretar Majk Pompeo, koji je pozvao na hitno oslobađanje opozicionara.

– Pozvaćemo na odgovornost one koji su umešani – naveo je Pompeo na Tviteru.

Kako javljaju agencije, Marero je o upadu izvestio telefonskim pozivom, čiji je snimak kružio društvenim mrežama ubrzo nakon što se operacija odigrala.

Roberto Marero je šef kabineta Huana Gvaida, predsednika Narodne skupštine i samoproglašenog predsednika Venecuele.

Pretres je izvršen i u domu drugog opozicionara Serhija Vergare. On je rekao da ga je probudilo jako lupanje na vrata i da su agenti uperili oružje u njega.

Vergara i Marero pratili su Gvaida na nedavnoj latinoameričkoj turneji za pridobijanje međunarodne podrške za zbacivanje predsednika Venecuele Nikolasa Madura sa vlasti.

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Odmah sve te Gnjidine i američke saradnike uza zid! Nauči lekciju od Miloševića,Karadžića,Sadama,Gadafija...............,šta god uradio za naci-amerikenjce ćeš biti kriv! Zato,udri maduro dok god možeš,i ne štedi amerikenjce!

  2. Taipova Češma says:

    Tako rade OZBILJNE države .

  3. samostalan says:

    Taj Gnjido mi lici na nekog Crnogorca, hteo bi da vlada, ali iz kreveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *