ВЕЛИКА ПОБЕДА – ФАЛУЏА је ослобођена!

VELIKA POBEDA – FALUDŽA je oslobođena!

26 juna 2016

IRAQ-CONFLICTKomandant operacije iračke vojske za oslobođenje Faludže proglasio je taj grad potpuno oslobođenim, javlja AP.

Iračke snage ušle su prošle nedelje u centar Faludže i povratile kompleks vladinih zgrada od ekstremista Islamske države.

Tada je počelo „čišćenje“ grada, ali su napredovanje Iračana usporili snajperisti koji se kriju po stambenim zgradama.

Faludža je jedan od prvih gradova koji su u januaru 2014 godine preuzeli ekstremisti Islamske države i bilo je poslednje veliko uporište te grupe u provinciji Anbar.

Islamska država i dalje ima kontrolu nad drugim najvećim gradom u Iraku, Mosulom, na severu zemlje.

(B92)

KOMENTARI2 komentara

  1. Stranac says:

    Kako su krenuli ovi Iracani ce nakraju i Siriju oslobadjati...

  2. Primat says:

    ISIL im osvojio pola države, zajedno sa američkim instruktorima, Turci im ušli sa vojskom na državnu teritoriju, a oni oslobodili jedan grad takođe sa američkim isntruktorima, nakon počeka da se isilovci premeste. Pre nedelj dana nisu "smeli" da napadju, navodno radi toga da isilovci ne odu negde na drugo mesto ili neka sliča glupost, a sad odjednom oslobodili grad. Iračka vojska je kao i srpska vojska, pod komandom Amerike i zato je ova vest iskrivljena i providna dozlaboga. Pročitajte u kurvanjskim VN kako Rusi ubijaju decu u Siriji. Urednik Dmitrović, kome pena već udara na usta od naručenih pokrivačkih rodoljubivih tekstova, nije se libio da objavi kako Rusi ubijaju decu i to 30-toro dece za vreme jednog bombardovanja- Kažem pokrivačkim i naručenom rodoljubivim člancima zato što je to samo jedan članak nedeljno, a ostalo je antisrpsko, transrodno, opisi o krvavim ubijanjima među Srbima, izveštaji sa rodnoravnopravnih rijalirtija i slični idiotluci. Nemamo više medije VN i Politiku. Nisu naši i ne vredi ih čitati. A vidim i ovde se veliča "iračka" vojska koja ustvari, ne postoji. Ovaj članak intermagazin je trebao da objavi kratko i jasno - Iračani, obučeni u vojničke uniforme, pod komandom američkih generala i učešćem američkih instruktora "oslobodila" Faludžu! I ništa više. Kratko, jasno i hjebitačno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *