ВЕЛИКА ПОБЕДА: Излечен први пацијент од короне у Чачку

VELIKA POBEDA: Izlečen prvi pacijent od korone u Čačku

21 marta 2020

Inženjer iz Beograda koji radi u Pakovraću na izgradnji auto-puta Preljina – Požega izlečen je od koronavirusa i pušten je sa Infektivne klinike u Beogradu. Ova vest je saopštena danas nakon sednice Radnog tima za praćenje širenja koronavirusa na teritoriji grada Čačka.

On je, praktično, bio prva osoba kod koje je u Čačku utvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. U ovom gradu je do sada pet pacijenata zaraženo koronavirusom.U Opštoj bolnici u Čačku preduzet je čitav niz protivepidemijskih mera, pošto je jedan od tehničara sa odeljenja ortopedije bio nosilac koronavirusa. Zbog ove okolnosti odeljenje ortopedije prestalo je da radi, jer su svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili meru kućne izolacije i nadzora, prenosi N1.

„Kompletno odeljenje ortopedije je dezinfikovao. Kako bi ortopedska služba funkcionisala, napravljena je ekipa lekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve one hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na lečenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama“, navodi se u saopštenju Radnog tima.

U ovom trenutku na infektivnom odeljenju čačanske Opšte bolnice nalazi se šest pacijenata. Za njih troje stigla je potvrda da nisu zaraženi, dok se za preostale rezultati očekuju u toku dana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *