ВЕЛИКА ПОБЕДА! СИРИЈСКА ВОЈСКА ОСЛОБОДИЛА АЛ САФУ! Уништени последњи положаји џихадиста Исламске државе!

VELIKA POBEDA! SIRIJSKA VOJSKA OSLOBODILA AL SAFU! Uništeni poslednji položaji džihadista Islamske države!

17 novembra 2018

Sirijska vojska (SAA) i njeni saveznici uspostavili su potpunu kontrolu nad Al-Safom posle razbijanja položaja Islamske države na ovom jako utvrđenom području, izvestila je sirijska vojska.

Prema izvoru, jaka kiša je uništila većinu utvrđenja i skrovišta terorističke grupe tokom poslednjih nekoliko dana. Ovo je primoralo preostale teroriste da pobegnu u istočnu pustinju Homsa, gde Islamska država još uvek održava mali džep.

Sirijska novinska agencija (SANA) potvrdila je da je SAA napravila značajan napredak u Al-Safi i javila da su najviše pozicije u toj oblasti trenutno pod kontrolom vojske.

– Naše jedinice u južnom regionu učinile su značajan napredak u Al-Safi i nametnule kontrolu vatre nad preostalim položajima Islamske države – navodi se u saopštenju SANA.

U međuvremenu, sirijski aktivisti izvestili su da je SAA likvidirala, ranila i zarobila desetine boraca ID tokom konačnog pritiska na Al-Safu. „Abu Hajar al-Šešani“, viši vojni komandant ID u pustinji Damašk je među teroristima koje je vojska ubila.

Mapa iznad: Vulkanska oblast Al Safa u južnoj sirijskoj provinciji Al Suvejda, sada je oslobođena od džihadista Islamske države

SAA je pokrenula vojnu operaciju u Al-Safi nakon brutalnog napada ID na južnu provinciju Al-Suvejda krajem septembra. Vojska se suočila sa nekoliko velikih problema tokom operacija. Međutim, konačno je postigla uspeh sredinom novembra.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *