ВЕЛИКА ПОМОЋ РУСИЈЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

VELIKA POMOĆ RUSIJE REPUBLICI SRPSKOJ

29 oktobra 2020

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov obavili su telefonski razgovor. Dodik je nakon razgovora rekao da se Lavrov oseća dobro i da mu je žao što nije došao.

„Razgovarali smo o raznim temama. Oseća se dobro, žao mu je što nije mogao da dođe“, rekao je Dodik i dodao:

„Kada bude spremna ruska vakcina, i mi ćemo imati mogućnost da je dobijemo. Oko 250.000 do Nove godine.“Dodik je rekao da Rusija želi da otvori odeljenje ambasade u Banjaluci.

„Žele da otvore odeljenje ruske ambasade u Banjaluci. Ponovio sam stav da se nećemo pridružiti NATO-u“, kaže Dodik.

Lavrov je potvrdio da se sprema sastanak Dodika i Putina do kraja godine.

Šef ruske diplomatije je trebalo da doputuje u radnu posetu Srbiji 28. i 29. oktobra. Bio je predviđen sastanak sa predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda.

Ranije je Dodik rekao da će sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom razgovarati o nabavci ruske vakcine protiv virusa korona.

Dodik je istakao da je potpisan predugovor sa ruskom stranom, koja je ponudila 1,2 miliona doza vakcine.

„Pokušavamo da dobijemo 200.000 doza do Nove godine. Ne mogu obećati, ali činim sve da to bude realizovano. Razgovaraću danas sa Lavrovom i potenciraću tu temu, a da je došao u posetu, to bi bila jedna od naših najvažnijih tema“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *