ВЕЛИКА ПОМОЋ РУСИЈЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

ВЕЛИКА ПОМОЋ РУСИЈЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

29 октобра 2020

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар спољних послова Сергеј Лавров обавили су телефонски разговор. Додик је након разговора рекао да се Лавров осећа добро и да му је жао што није дошао.

„Разговарали смо о разним темама. Осећа се добро, жао му је што није могао да дође“, рекао је Додик и додао:

„Када буде спремна руска вакцина, и ми ћемо имати могућност да је добијемо. Око 250.000 до Нове године.“Додик је рекао да Русија жели да отвори одељење амбасаде у Бањалуци.

„Желе да отворе одељење руске амбасаде у Бањалуци. Поновио сам став да се нећемо придружити НАТО-у“, каже Додик.

Лавров је потврдио да се спрема састанак Додика и Путина до краја године.

Шеф руске дипломатије је требало да допутује у радну посету Србији 28. и 29. октобра. Био је предвиђен састанак са председником Србије, као и присуствовање свечаности поводом завршетка унутрашњег уређења Храма Светог Саве и паљења Вечног пламена на гробљу Ослободилаца Београда.

Раније је Додик рекао да ће са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом разговарати о набавци руске вакцине против вируса корона.

Додик је истакао да је потписан предуговор са руском страном, која је понудила 1,2 милиона доза вакцине.

„Покушавамо да добијемо 200.000 доза до Нове године. Не могу обећати, али чиним све да то буде реализовано. Разговараћу данас са Лавровом и потенцираћу ту тему, а да је дошао у посету, то би била једна од наших најважнијих тема“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u