ВЕЛИКА ПРОМЕНА У МЕЂУНАРОДНОЈ ПОЛИТИЦИ: Велике силе први пут уважавају интересе Србије на КиМ

VELIKA PROMENA U MEĐUNARODNOJ POLITICI: Velike sile prvi put uvažavaju interese Srbije na KiM

25 avgusta 2018

Izjava savetnika američkog predsednika Džona Boltona da se SAD ne protive teritorijalnoj korekciji ako se o tome dogovore Beograd i Priština, ukazuje da velike sile prvi put uvažavaju interese Srbije u pronalaženju trajnog rešenja za Kosovo i Metohiju, rekao je danas funkcioner SNS Goran Vesić.On ocenjuje da je takav stav posledica uspešne međunarodne politike koju već nekoliko godina vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ovo što se danas dešava je velika pobeda Srbije, koja je snagom svoje međunarodne politike i autoritetom predsednika Vučića uspela da nametne velikim silima da i ona ima svoje legitimne interese na KiM – političke, istorijske, ekonomske – rekao je Vesić za TV Pink.

Ocenio je da je Boltonova izjava značajna za međunarodne odnose i da je Srbija sada ravnopravnija u dijalogu sa Prištinom.

– Možete li da zamislite pre godinu dana ovakav intervju bilo kog američkog ili bilo kog zvaničnika zemlje koja je priznala nezavisnost Kosova. Ovo je velika promena, a šta će se na kraju desiti, to ne može niko da kaže – naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, pitanje KiM je državno, a ne političko pitanje na kojem se skupljaju jeftini politički poene, te da o KiM Srbija treba da ima jedinstven stav.

Kako je istakao, svi treba da podrže Vučića koji je, podseća, na izborima dobio skoro 56 odsto glasova.

– Nema predsednika u novijoj srpskoj političkoj istoriji sa većim legitimitetom. Treba svi da stanemo iza Vučića da Srbija konačno reši taj problem i da bismo kao zemlja mogli da napredujemo – poručio je Vesić.

Na pitanje da li je moguć dogovor između Beograda i Prištine, Vesić je naveo da je to moguće, ali da se kompromisno rešenje ne može postići ukoliko SAD ne pokažu da su spremne za tako nešto.

– Ključ rešavanja kosovskog problema su SAD, čak ni EU. Promena u američkoj politici otvara mogućnosti za dogovor – zaključio je Vesić.

(Tanjug)

KOMENTARI7 komentara

 1. Miraš says:

  Nema promene u spoljnoj politici SAD! Ima samo nove taktike jer NATO usta primakla su se krnjoj Srbiji (Srbiji bez KIM) pa kako učiniti neopreznim domaće budale da budu što lakše progutane. Krnja Srbija treba da bude naivna više nego Crvenkapa, vuk ostade vuk, a u ovoj "bajci" neće biti lovca Luke.

 2. Nina says:

  "Moja usta hvalite me što više." Nije važno šta je av stvarno uradio, nego važno je koliko su ga njegova usta hvalila.

 3. Zoran says:

  Veliki ustupak za budale.

 4. test01 says:

  Spinovanje da bi vucic potpisao 'razgranicenje' sa SRPSKOM teritorijom, a narod to treba da proguta kao 'pobedu'. vucic ce tako da ostane na vlasti da vas jase i pljacka narednih 10 godina. i jos ce albanci da uzmu CITAVU Presevsku dolinu. Pa nije narod bas toliko lud vucicu!!! Upravo sto fasisti toliko guraju da se Srbija odrekne svojih teritorija je ZNAK da se geopoliticka situacija okrece sve vise protiv njih! Treba spreciti IZDAJU Srbije.

 5. Predrag Mirković says:

  Dogovor - o čemu? Ni o čemu. O predaji Kosova i Metohije Šiptarima, uz neke minimalne ustupke Srbima. Misli li taj Vesić da je ceo srpski narod poblesaveo. Amerika se, kobajagi, neće memešati?! Neće, kad je sve zakuvala i dovela do besmisla, pomažući Šiptarima i kapom i šakom, a žmurći pred njihovim terorom nad Srbima i njihovom besprimernom otimačinom svega što se oteti može. Na vlast u Srbiji dovela je svoje poslušnike i dodelila im uloge branitelja, da po režiji iz Vašingtona brane Srbiju. I svi smo svedoci njihove "odbrane". Nema tu ni Rusije, ni Kine, ni Ujedinjenih nacija, ni Saveta bezbednosti, ni rezolucije 1244. O svemu odlučuje samo Amerika.Niko više. I šta će ona rešiti? Ono zbog čega nas je onako siledžijski bombardovala 78 dana, svakodnevno. Oteće Kosovo i Metohiju uz saglasnost naših i šiptarskih glavešina. Stari, prljavi štos sa zapadnih strana.

 6. Dušan says:

  Gluposti.Kakvo ubažavanje interesa,kada se govori o korekciji granica...prvo granica ne postoji , drugo Kosovo je deo Srbije.

 7. Rale says:

  Veleizdajnik će ostati veleizdajnik i nema tog sapuna koji njegov izdajnički obraz može oprati pred Srbima i istorijom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *