VELIKA RUSIJA: Putin pripaja još 7 zemalja i pravi rusko carstvo

VELIKA RUSIJA: Putin pripaja još 7 zemalja i pravi rusko carstvo

31 marta 2014

Vladimir Vladimirovic PutinPutin ima plan da po ugledu na Rusko carstvo napravi državu koja bi uz sadašnju teritoriju podrazumevala delove Gruzije, Ukrajine, Belorusije, zemlje Baltika i Finske.

Vladimir Putin neće stati s proširenjem Rusije, tvrdi bivši savetnik ruskog predsednika Andrej Iljarionov.

Novinarima u Švedskoj Iljarionov je rekao da je Putinov cilj Rusiji da pripoji Belorusiju, Finsku i baltičke zemlje. Ideja ruskog predsednika je, kaže Iljarionov, da proširi granice Rusije po uzoru na SSSR i Rusko carstvo.

– Delovi Gruzije, Ukrajine, Belorusije, zemlje Baltika i Finska su države za koje Putin drži da na njih ima pravo vlasništva – kaže Iljarionov i dodaje da bi Putin mogao da osporava priznanje nezavisnosti Finske iz 1917. godine, prenela je novinska agencija Hina.

Američki državni sekretar Džon Keri i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov pokušaće u Parizu da nađu zajedničko rešenje za izlazak iz ukrajinske krize otvorene ruskim pripajanjem Krima.

Sazivanje hitnih pregovora dogovoreno je nekoliko sati nakon telefonskog razgovora američkog predsednika Baraka Obame s ruskim mu kolegom Vladimirom Putinom, što je bio prvi njihov kontakt otkako su SAD zbog aneksije Krima najavile sankcije bliskim saradnicima ruskog predsednika.

Razgovori bi trebalo da smire dosad najveće napetosti između Vašingtona i Moskve nakon završetka Hladnog rata.

S druge strane, Rusija ne pokazuje nikakvu spremnost da bi mogla da odustane od Krima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. nedo says:

    Pripoji i Srbiju inace nas nece biti! Siptari, ustase, bosnjaci, bugari, ovaj put i rumuni i madjari uzece po komad i nece ostati ni "Beogradski pasaluk".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *