ВЕЛИКА УВРЕДА ЗА РУСИЈУ! Путину забрањено присуство!

ВЕЛИКА УВРЕДА ЗА РУСИЈУ! Путину забрањено присуство!

18 децембра 2020

Спортски арбитражни суд забранио је председнику Русије Владимиру Путину да две године присуствује Олимпијским и Параолимпијским играма, као и светским првенствима, наводи се у саопштењу суда.

Забрана суда се односи на „представнике руске владе“.Како се наводи у образложењу одлуке, забрана се односи на представнике руских власти – заменике министара, министре, заменике премијера, премијера и председника Руске Федерације.

Спортски арбитражни суд у четвртак је стао на страну Светске антидопинг агенције (WADA) у спору са Руском антидопинг агенцијом (RUSADA) – руски спортисти неће моћи да се такмиче на великим међународним такмичењима под руском заставом до 16. децембра 2022. године.

Осим тога, RUSADA је дужна да агенцији WADA плати износ од 1,27 милиона долара као накнаду за трошкове које је имала од јануара 2019. до датума одлуке.

Напомиње се да представници Владе Русије неће моћи да добију акредитацију, као ни да присуствују светским првенствима у разним спортовима.

Ограничења се не односе на званичнике који су чланови Међународног олимпијског комитета или су од шефа државе на чијој територији се догађај одржава добили позив за такмичење. Такође се ограничења не односе на званичнике који су спортисти и који су на такмичење стигли као учесници.

Олимпијске игре у Токију тебало би да се одрже следеће године, док је Светско првенству у фудбалу на програму 2022. у Катару.

KOMENTARI3 коментара

  1. Pravda says:

    sta je ovo ako nije fasizam???

  2. За Србију says:

    Toliko o sportu ili modernim gladijatorskim igrama. Što se mene tiče, sport bi ukinuo kod nas i uveo samo rekreativne igre.

  3. petrovgrad says:

    Opipavaju puls Rusima. Hoće da vide kako će reagovati. Prvo antiruska medijska kapanja. Zatim sankcije. Postepeno pooštravanje sankcija. Nato snage na granici Rusije. Progon Rusa u zemljama bivšeg SSSR. Ukidanje Ruskog jezika. Podsteravanje na rat sa Rusijom primer Gruzije i Ugrajine. Blokada razvoja i transport gasa. Blokada Južnog toka, a potom i Severnog toka. Blamiranje i ponižavanje ministra Lavrovas i sada zabrana predsedniku Rusije da se javno pojavljuje. Dokle više poniženja. Imali u Rusiji Rusa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u