ВЕЛИКА УВРЕДА ЗА РУСИЈУ! Путину забрањено присуство!

VELIKA UVREDA ZA RUSIJU! Putinu zabranjeno prisustvo!

18 decembra 2020

Sportski arbitražni sud zabranio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da dve godine prisustvuje Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, kao i svetskim prvenstvima, navodi se u saopštenju suda.

Zabrana suda se odnosi na „predstavnike ruske vlade“.Kako se navodi u obrazloženju odluke, zabrana se odnosi na predstavnike ruskih vlasti – zamenike ministara, ministre, zamenike premijera, premijera i predsednika Ruske Federacije.

Sportski arbitražni sud u četvrtak je stao na stranu Svetske antidoping agencije (WADA) u sporu sa Ruskom antidoping agencijom (RUSADA) – ruski sportisti neće moći da se takmiče na velikim međunarodnim takmičenjima pod ruskom zastavom do 16. decembra 2022. godine.

Osim toga, RUSADA je dužna da agenciji WADA plati iznos od 1,27 miliona dolara kao naknadu za troškove koje je imala od januara 2019. do datuma odluke.

Napominje se da predstavnici Vlade Rusije neće moći da dobiju akreditaciju, kao ni da prisustvuju svetskim prvenstvima u raznim sportovima.

Ograničenja se ne odnose na zvaničnike koji su članovi Međunarodnog olimpijskog komiteta ili su od šefa države na čijoj teritoriji se događaj održava dobili poziv za takmičenje. Takođe se ograničenja ne odnose na zvaničnike koji su sportisti i koji su na takmičenje stigli kao učesnici.

Olimpijske igre u Tokiju tebalo bi da se održe sledeće godine, dok je Svetsko prvenstvu u fudbalu na programu 2022. u Kataru.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pravda says:

    sta je ovo ako nije fasizam???

  2. Za Srbiju says:

    Toliko o sportu ili modernim gladijatorskim igrama. Što se mene tiče, sport bi ukinuo kod nas i uveo samo rekreativne igre.

  3. petrovgrad says:

    Opipavaju puls Rusima. Hoće da vide kako će reagovati. Prvo antiruska medijska kapanja. Zatim sankcije. Postepeno pooštravanje sankcija. Nato snage na granici Rusije. Progon Rusa u zemljama bivšeg SSSR. Ukidanje Ruskog jezika. Podsteravanje na rat sa Rusijom primer Gruzije i Ugrajine. Blokada razvoja i transport gasa. Blokada Južnog toka, a potom i Severnog toka. Blamiranje i ponižavanje ministra Lavrovas i sada zabrana predsedniku Rusije da se javno pojavljuje. Dokle više poniženja. Imali u Rusiji Rusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *