ВЕЛИКЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ У АТИНИ: Грчке и бугарске власти подржале агресију на Сирију, народ изашао на улице

VELIKE DEMONSTRACIJE U ATINI: Grčke i bugarske vlasti podržale agresiju na Siriju, narod izašao na ulice

14 aprila 2018

Bugarska, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, saopštila je da su napadi SAD, Francuske i Velike Britanije na Siriju odgovori na ratne zločine, dok je Grčka osudila navodno korišćenje hemijskog oružja i pozvala na njihovo uništenje.

– Bugarska se oduvek držala stava da ništa ne pravda ubistvo nevinih ljudi, uključujući dece, da je korišćenje hemijskog oružja ratni zločin, a da je napad na mete u Siriji bio odgovor na ratni zločin – saopštila je bugarska vlada.

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova nada se okončanju rata i povratku miliona izbeglica u svoje domovine.

– Grčka osuđuje korišćenje hemijskog oružja i podržava napore da se ona unište… u isto vreme, međunarodna zajednica trebalo bi da stremi ka političkom i održivom rešenju u Siriji, koje će okončati rat i dozvoliti povratak izbeglica – saopšteno je iz Ministarstva.

U centru Atine večeras se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su protestovali zbog vazdušnih napada SAD, Britanije i Francuske u Siriji.

Grčka policija je navela da se na protestu, koji je organizovala grčka Komunistička partija, okupilo između 6.000 i 7.000 ljudi.

Demonstranti su se okupili na atinskom centralnom Trgu Sintagma, a potom su se uputili ka američkoj ambasadi, noseći transparente i uzvikujući parole protiv SAD.

KOMENTARI10 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ustanci od vlasti ,neko vaistinu sa Bugarima fašistima , da Bog dao pa vam se vratilo !!!( Vlastima naravno ,svaka čast narodu!!!)

  • leteci cirkus says:

   i narodu i narodu da se vrati. svi su oni isti

 2. Dr says:

  Bugari bi trebalo da se bas DOBRO razumeju u ratne zlocine,mada,da li je koliko Bugara ikada odgovaralo za ratne zlocine?Inace svaka cast bugarskom i grckom narodu,jedino Srbi cute...lepo je kad se oseti neka solidarnost,ali,sami Srbi-pitam se,a ne mogu da se setim,kada su i sa kim bili solidarni...za narod koji je mnogo propatio,koji i dalje pati i koji ce i dalje patiti od zlikovackog bombardovanja,ovo je cista SRAMOTA i to sa ogromnim S!

  • Velika Metla says:

   DR,sa "zadrugama" i ostalim sličnim visokointeligentnim,i nadasve visokoobrazovnim,programima kojima ih "podmiruju"!

 3. Kulak says:

  Hoće li biti ogromnih demonstracija pred američkom ambasadom u Beogradu?

  • Portopranco says:

   Neće.Srpskoj malograđanštini se baš nešto i ne demonstrira zbog američke agresije na Siriju.

   • goran says:

    Srbinu mozes silovati cerku, zenu i majku, a on ce cakulati na telefonu. Nebeski narod.

    • Velika Metla says:

     Goran,pravom Srbinu ne možeš,a "Srbima u pokušaju"da!;;;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *