ВЕЛИКЕ ЕВРОПСКЕ ДРЖАВЕ ће престати да подржавају Украјину и напустиће НАТО

VELIKE EVROPSKE DRŽAVE će prestati da podržavaju Ukrajinu i napustiće NATO

10 avgusta 2023

NATO se suočava sa ozbiljnim odbrambenim problemima na Baltiku, pošto zapadno oružje nije pokazalo najbolje rezultate u Ukrajini.

„Uprkos intenzivnoj obuci koju su ukrajinske brigade prošle pod rukovodstvom instruktora alijanse, uprkos izdašnoj nabavci američkog i evropskog naoružanja, Oružane snage Ukrajine trpe poraz. Šta bi to moglo značiti za NATO? Odavno je poznato da će se alijansa suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ako bude morala da brani najvažnije oblasti Baltika i Istočne Evrope“, navodi se u članku Asia Times-a, prenele su RIA Novosti.„Zemlje bloka postepeno počinju da shvataju da njihova vojna oprema nije čudotvorno oružje koje može da zaštiti u slučaju rata“, napominju kolumnisti.

U nekom trenutku u ne tako dalekoj budućnosti, velike evropske sile će napustiti aktivnu podršku Ukrajini i ideju širenja NATO-a, neće obezbediti milijarde dolara vredne rakete i tenkove i pokušaće da nađu kompromis sa Rusijom, smatraju autori teksta.

Iako su SAD i dalje u stanju da zastraše lidere Nemačke i Francuske kako bi nametnule sopstveni spoljnopolitički kurs, ovaj scenario i dalje ima granicu, rezimira izdanje.Oružane snage Ukrajine su 4. juna krenule u kontraofanzivu u pravcu Zaporožje, Južnodonjeck i Artemivsk, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane zapadnom opremom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da su pokušaji da se ukrajinske trupe napreduju propali, da je neprijatelj zaustavljen i vraćen na prvobitne položaje.

(Asia times,RIA novosti)

KOMENTARI4 komentara

 1. Željko says:

  Šta je babi milo, to joj se i snilo! Susjedi Srbi, na Vašu veliku žalost, NATO i EU se neće nikada raspasti!

  • rade n says:

   Pročitaj pesmu Ducica "Kraj slomljenog maca"pa ces saznati kakav si i ti i tvoji.

  • TheSaint says:

   Toliko si siguran da se neće raspasti da moraš da posećuješ srpske forume i ubeđuješ ljude u to. :)

 2. Velika Metla says:

  Te " velike " evropske države se ne pitaju ni za šta. Prema tome ne pridavajte im na značaju, nego neka sami reše međusobno ko je od njih dobar , a ko nije dobar. To su velike države sa izuzetno malim duhom, skoro nepostojećim, iliti potpuno obezbožene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *