VELIKI ISPIT ZA VLADU SRBIJE – Hoće li Srbija garantovati za Šešešlja?

VELIKI ISPIT ZA VLADU SRBIJE – Hoće li Srbija garantovati za Šešešlja?

24 juna 2014

seselj Vojislav 9383Sudsko veće Haškog tribunala zatražilo je da se Vlada Srbije izjasni da li bi dala garancije za eventualno puštanje Vojislava Šešelja na privremenu slobodu.

U najnovijoj odluci, donetoj danas, sudije traže da Vlada Srbije, u roku od 7 dana odgovori na pitanja: da li je spremna da osigura kućni pritvor za Šešelja i da li je spremna da ga uhapsi ukoliko prekrši uslove privremenog puštanja na slobodu?

Tribunal traži da se vlada obaveže da će Šešelju oduzeti pasoš kako bi ga onemogućila da napušta mesto boravka, da će ga sprečiti da stupa u vezu sa svedocima ili žrtvama, a da će mu za odlaske lekaru obezbediti policijsku pratnju.

Haške sudije očekuju da sa Beogradom budu u stalnoj vezi, ukoliko odluče da Šešelja privremeno oslobode, da o situaciji na terenu izveštavaju sud svakih 14 dana a momentalno ukoliko Šešelj prekrši uslove privremenog puštanja na slobodu. Od vlade se još očekuje i da Šešelju obezbedi punu sigurnost kao i da jedan ili više njenih predstavnika bude određeno da ga doprati iz Haga i vrati u pritvor, kada za to dođe vreme.

U isto vreme od vlasti u Holandiji, zemlji domaćinu Haškog tribunala, traže se da i se i ona izjasni o „eventualnom privremenom puštanju na slobodu optuženog“.

Rok da Vlada Srbije odgovori sudu je 7 dana, posle čega bi sudsko veće saopštilo odluku da li će se, posle 11 godina, lider radikala, makar privremeno vratiti u Beograd.

KOMENTARI2 komentara

  1. Milla says:

    S obzirom kakvu vladu imamo ja ne bih volela da sam i kozi Dr. Vojislava Seselja! Strasno je za jednog iskrenog srbina vratiti se na svoje ognjiste gde ne moze verovati predstavnicima te iste zemlje! Stoka koja vlada trenutno nece biti doveka, ali je sada na snazi i treba je sto pre onemocati!!! Inace nam se jako ruzno pise !

  2. mandrak says:

    Auuu sta cemo sad Kume Tomo da radimo...ili ces da prebacis vruc krompir Pickoustom...Auuuu Iskreno nikad nisam voleo Seselja, ali ovo sto se njemu radi je pravda novog svetskog poretka kog svi treba da se stide...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *