ВЕЛИКИ КОНТРА ПРОТЕСТ У ИРАНУ: Милион људи подржало власт!

VELIKI KONTRA PROTEST U IRANU: Milion ljudi podržalo vlast!

5 januara 2018

ZVANIČNI Teheran je objavio da su iranske snage bezbednosti razbile „terorističku ćeliju“ koja je spremala „nove nemire, eksplozije i ubistva“.

Precizirano je da je ta „ćelija“ delovala u severozapadnom iranskom gradu Piranšehru i su prilikom njenog „neutralisanja“ poginula tri pripadnika snaga bezbednosti, da je jedan terorista likvidiran, nekoliko njih ranjeni, a ostali pohapšeni.

Prethodno su na zapadu Irana bile razbijene tri manje terorističke „ćelije“.

Inače, kako je i najavljivano, velike provladine manifestacije održane su danas u Teheranu i još više od 40 iranskih gradova.

Vlasti tvrde: sa preko milion učesnika koji su „odlučno odbacili strano uplitanje u unutrašnje stvari zemlje i podržali vladine mere protiv izazivača smute i nemira“.

Na teheranskom mitingu je nastupio i Ahmed Hatami, član nacionalnog ekspertskog saveta, koji je okupljenima rekao:

„Narod Irana će zaglušti glasove stranih agenata koji govore u ime američkog predsednika Donalda Trampa i izraelskog premijera Bnjenjamina Netanjahua. Vašington mrzi Iran zbog poraza koje su SAD, Izrael i njihovi regionalni pomagači pretrpeli u Siriji i Iraku“.

Hatami je otkrio da su protivnici Irana nameravali da 10. februara – na godišnjicu „islamske revolucije“ – podignu oružani ustanak protiv vlasti u Teheranu.

Državni tužilac Irana – Mohamad Džafar Montazeri – govorio je na mitingu u gradu Kum je otkrio da su Sjedinjene Države formirale dva centra za pobunu. U iračkom gradu Erbilu i u avganistanskom Heratu.

Po njegovoj tvrdnji, iz ta dva centra su nikle i pominjane terorističke „ćelije“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vojna I ojdeSe says:

  Znaci, dva tabora su spremni za sukob...

  • Velika Metla says:

   VO,jeste ustašo,spremni za domovinu! 42 "tisuće"će da se biju sa par miliona ? Ili možda misliš da će kao ustašama nato-naci teroristi da pomognu?

 2. hristina says:

  Radujem se. I zao mi je sto su se drugi ucili na nama. Gde smo MI bili 5.oktobra 2000. da podrzimo Slobodana Milosevica?! PS: Neka si dobro, moj predsednice, gde god da si!

 3. goran says:

  Natanjahuove agente na dozivotnu robiju. Cijase isto tako.

  • Velika Metla says:

   Goran,koju crnu robiju??? Pa ih hraniti celog života? Taman posla! Utoku i u čelenku,i to javno,da svi mediji snimaju,i da pošalju čifutima poruku da će svaki ovako da prođe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *