ВЕЛИКИ НАЦИОНАЛИСТА И УСТАША СЕ ОБРУКАО: Карамарко био сарадник УДБЕ!?

VELIKI NACIONALISTA I USTAŠA SE OBRUKAO: Karamarko bio saradnik UDBE!?

15 juna 2015

Karamarko-5675Optužba Josipa Manolića, bivšeg prvog policajca Hrvatske i najbližeg saradnika pokojnog predsednika Franje Tuđmana da je Tomislav Karamarko bio saradnik Udbe izazvala je lavinu reakcija u Hrvatskoj. Karamarko, sadašnji šef opozicije i HDZ-a, najavio je tužbu protiv devedesetpetogodišnjeg Manolića, a gotovo svakodnevno se javljaju svedoci, bivši policajci i obaveštajci sa svojim iskazima.

Manolić tvrdi da je Karamarko švercovao neku robu iz Turske preko Italije u bivšu Jugoslaviju i da ga je Udba, kako bi izbegao tužbu, vrbovala da radi za njih. Po Manoliću za sve je kasnije saznao i Tuđman, kada je Karamarko bio šef kabineta Manoliću i Stipi Mesiću, ali da zbog hrvatskog pomirenja ništa nije preduzeo.

Manolić je optužio Karamarka zbog navodne saradnje sa Udbom kada je prvi čovek HDZ-a najavio lustraciju ako pobedi na izborima i postane premijer. Manolić kaže da se Tuđman energično suprotstavljao lustraciji, koja bi i sada podelila ionako već dobrano podeljene Hrvate. Javio se i Smiljan Reljić, nekad visokopozicionirani policajac koji amnestira Karamarka i kaže da nema dokaza o njegovoj saradnji sa jugoslovenskom tajnom službom.

Karamarku, koji želi da se prikaže kao antikomunista i veliki Hrvat, optužbe Josipa Manolića izuzetno štete, pogotovo što za koji mesec Hrvatsku čekaju parlamentarni izbori.

KOMENTARI6 komentara

 1. Sale says:

  Komunisti i ustase,to je jedno te isto....

 2. Apis says:

  Karamarku ja jedino mogu da karam fameliju. A ustase i komunisti su koljaci istom zadatku.

 3. Milos says:

  Ustase i komunisti su imali ugovor o saradnji uoci II svetskog rata a izgleda i tokom rata je bio na snazi pakt o ne napadanju .

 4. Nikola says:

  Obozavam kad lupate k'o otvoren prozor.

 5. Milan says:

  Ovde jedini pametan komentar dao Nikola! SVi TI ostali brljoše!

 6. Špricoje says:

  to je takva struktura ljudi - lenštine, jednom ušli u politiku, uvek ostaju u politici, uopšte nema veze jesu li u komunističkoj partiji, ustaškom hdz-u, sutra nešto treće, to im nije uopšte problem, bitno je samo da ne fizikališu i da su prikačeni na budžet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *