ВЕЛИКИ НЕРЕДИ на улицама АТИНЕ: Грци бесни на власт и ЕУ! (ФОТО, ВИДЕО)

VELIKI NEREDI na ulicama ATINE: Grci besni na vlast i EU! (FOTO, VIDEO)

15 jula 2015

122550392155a6ae5263ab1228725770_v4_bigIspred zgrade grčkog parlamenta izbili su veliki sukobi policije i demonstranata, koji su pokušali da zapale reporterski kombi jedne televizije.

Policija je koristila biber-sprej i suzavac protiv demonstranata koji su im na to odgovarali Molotovljevim koktelima i kamenjem.

Policija je ranije objavila da se oko 12.500 ljudi okupilo na centralnom atinskom Trgu Sintagma, protestujući zbog najavljenih povećanja poreza i reformi penzionog sistema.

Hiljade demonstranata marširalo je u sredu ulicama Atine u manje-više mirnim protestima. Nosili su transparente usmerene protiv mera štednje koju su predložili Evropska unija, Evropska centralna banka i Međunarodni monetarni fond.

Poslanici grčkog parlamenta do ponoći bi trebalo da se izjasne o predlogu zakona o strogim merama štednje koje međunarodni kreditori zahtevaju od Atine u zamenu za dodelu trećeg paketa pomoći.

Za usvajanje tih mera bi, prema računici premijera Aleksisa Ciprasa, trebalo da glasaju proevropske opozicione stranke, dok su se pojedini članovi njegove stranke Siriza pobunili protiv, kako navodi AFP, drakonskih mera štednje.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *