ВЕЛИКИ ОБРТ – БРИСЕЛ У СТРАХУ! Марин Ле Пен побеђује већ у првом кругу председничких избора!?

VELIKI OBRT – BRISEL U STRAHU! Marin Le Pen pobeđuje već u prvom krugu predsedničkih izbora!?

30 januara 2017

marine-le-pen_720-36u76

Liderka desničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen mogla bi da dobije najveći broj glasova u prvom krugu izbora za predsednika Francuske u aprilu.

Iza nje bi se našli sa skoro jednakim brojem glasova konzervativni kandidat Fransoa Fijon i centristički kandidat Emanuel Makron, pokazuje najnovija anketa.

Prema rezultatima istraživanja instituta Kantar-Sofr za list „Figaro“, Le Penova bi osvojila 25 odsto glasova u prvom krugu, dok bi Fijonu pripalo od 21 do 22 odsto, a Makronu od 20 do 21 odsto glasova, prenosi Rojters.

U odlučujućem krugu, koji treba da bude održan 7. maja, ukoliko se jedan od njih suoči sa Le Penovom, šanse za pobedu se smeše i Fijonu i Makronu, dok bi Makron potukao Fijona u slučaju da se njih dvojica nađu u „konačnom obračunu“, pokazuju rezultati istog istraživanja.

Anketa je sprovedena 26. i 27. januara – nakon što su se u francuskom satiričnom časopisu pojavili navodi da je Fijonova supruga godinama primala platu za nepostojeći rad, što je pokrenulo aferu.

– Ono što Emanuelu Makronu daje zamajac je pre svega Penelopgejt – kaže Emanuel Rivijer iz instituta koji je sproveo anketu, govoreći o skandalu vezanom za Fijonovu suprugu Penelop.

Za Benoa Amona, koji je danas osvojio nominaciju Socijalističke partije za kandidata na predsedničkim izborima, mnogi smatraju da nema mnogo izgleda za uspeh u prvom krugu izbora.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *