ВЕЛИКИ ОБРТ! НАТО доноси ХИТНУ ОДЛУКУ о Косову! Ако Албанци ово ураде, СЛЕДИ ЖЕСТОКА ИНТЕРВЕНЦИЈА!

VELIKI OBRT! NATO donosi HITNU ODLUKU o Kosovu! Ako Albanci ovo urade, SLEDI ŽESTOKA INTERVENCIJA!

18 oktobra 2018

Neimenovani zvaničnik NATO izjavio je za Dojče vele na albanskom jeziku da će „Severnoatlantski savet razmotriti nivo obaveza na Kosovu“, ako prištinske institucije odluče o promeni mandata i strukturi Kosovskih bezbednosnih snaga.One, međutim, kako je rekao, ne želi da spekuliše šta bi to „razmatranje uključivalo“.

– Ne možemo da predvidimo odluke Severnoatlantskog saveta – rekao je isti izvor.

Inače, lažni kosovski parlament je za sutra zakazao sednicu na čijem dnevnom redu će se naći i tri vladina predloga zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Parlamentarna opozicija, koja je proteklih dana uglavnom bojkotovala sednice, najavila je svoj dolazak.

Iako predstavnici privremenih vlasti u Prištini transformaciju KBS najavljivali do kraja godine, lažni premijer Ramuš Haradinaj je ranije danas rekao da će se to dogoditi do kraja novembra.

– Kosovske bezbednosne snage transformisaće se u vojsku do kraja narednog meseca, kada se planira drugo razmatranje predloga zakona u kosovskoj skupštini – izjavio je Haradinaj, prenela je Epoka e Re.

On je novinarima nakon sednice vlade, rekao da bi to trebalo da se dogodi nakon 20. novembra, posle glasanja o članstvu Prištine u Interpolu.

Priština pokušava da u parlamentu usvoji set od tri zakona o transformaciji KBS u oružane snage.

Pitanje transformacije KBS je jedino pitanje koje ujedinjuje kosovsku vlast i opoziciju, a vladin predlog seta zakona ima za cilj da zaobiđe ustav, na čemu insistira međunarodna zajednica, i omogući transformaciju KBS bez saglasnosti Srba i drugih pripadnika manjinskih zajednica na Kosovu.

(Srbija Danas)

KOMENTARI3 komentara

 1. milorad says:

  Sve ovo je trebalo još ovo leta da se izdešava po planu ali te stvari znaju da se ukoče povremeno.Elem albanci su skinuti sa liste zaštićene faune, iz mnogih razloga ali najvažniji je to što su NEPOTREBNI u novoj konstelaciji evrope koja dolazi.Oni,ustaše, i muslimanski fanatici vehabijske orjentacije su već na listi a na kraju krajeva od njih je sve i počelo da se dešava po evropi, sad će da dodje konobar i da stavi račun na sto toj ludačkoj trojki u EU kafani.Jer popilo se dosta tudje krvi a nemaju novčanik, niko od njih:) i to gazda kafane ZNA.

  • test01 says:

   Milorade mislim da ste pogresno protumacili ovaj clanak. Oni misle da povuku KFOR sa KiM posto ce tu ulogu da preuzme ova tzv siptarska vojska koju su oni stvorili (od terorista koji su ubijali i proterali Srbe ). Za zapad rezolucija UN 1244 nista ne vazi,a i sto bi kada je ni vucicev rezim ne spominje! Sve u svemu jos jedna prevara dok u domacoj javnosti vucic kuha Srbe kao zabu, polako da se zaba ne doseti da joj se radi o glavi.

 2. Miraš says:

  Ne verujem u veliki obrt kad je u pitanju NATO! NATO neće promeniti svoju suštinu. NATO je već odavno obučio KOS tako da za kratko vreme oni mogu da se pretvore u vojsku, a Vojska Kosova bila bi važan atribut postojanja države, a ne kvazidržave protektorata kao dosad. Na drugom koloseku ako bi ukinuli Unmik što je već predložila ambasador Niki Hejli time se otvara put Kosovu prema Interpolu, ali i prema UN. Zapadne sile već duže vreme nastoje da bude ukinut samo Unmik a da KFOR i Euleks na Kosovu ostanu. Niki Hejli ispred administracije SAD zatražila je od gen. sekretara UN "izlaznu strategiju" samo za Unmik. Rezolucija 1244 postoji dok postoje oni koji su je doneli tj. 5 stalnih članica SB UN i dovoljno je da samo jedna od tih 5 ne dozvoljava povlačenje Unmika. Isto tako mogu da ne dozvole ni formiranje vosjke Kosova, ali u praksi ne mogu to da zaustave jer u Kforu jna Kosovu sedi 5 NATO članica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *