ВЕЛИКИ ОБРТ У АМЕРИЦИ: Врховни суд донео одлуку у корист Трампа! АМЕРИЧКИ РАДНИК ПОШТЕ ОТКРИО КРАЂУ БАЈДЕНОВИХ ДЕМОКРАТА

VELIKI OBRT U AMERICI: Vrhovni sud doneo odluku u korist Trampa! AMERIČKI RADNIK POŠTE OTKRIO KRAĐU BAJDENOVIH DEMOKRATA

7 novembra 2020

Američki Vrhovn sud doneo je privremenu meru kojom se državi Pensilvaniji nalaže da odvoji sve glasačke listiće koji su stigli poštom posle zatvaranja birališta na američkim predsedničkim izborima.

„Nalaže se svim okružnim biračkim odborima, dok se ne donese nova odluka Suda, da postupaju po uputstvu koje je izdao sekretar Komonvelta 28. oktobra i 1. novembra: 1) Da se svi glasački listići dobijeni poštom posle 20 sati 3. novembra odvoje u obezbeđene, sigurne i zapečaćene kontejnere odvojeno od drugih glasačkih listića“, stoji u odluci koju je doneo sudija Semjuel Alito.​Podsetimo, Republikanci su zatražili od američkog Vrhovnog suda da se odvoje glasački listići koji su stigli po završetku izbornog dana, čime je ova njihova žalba uvažena, bar do donošenja nove odluke Vrhovnog suda SAD..

Republikanska stranka pokušava da blokira brojanje glasačkih listića za koje je Vrhovni sud Pensilvanije ranije rekao da će se računati ako su poslati poštom i ako stignu do petka.

Državni zvaničnici već su rekli predstavnicima okruga da odvoje te glasačke listiće, prenosi Blumberg.

RADNIK POŠTE OTKRIO VELIKU PREVARU

Radnik američke poštanske službe objavio je preko „Prodžekt Veritasa“ da je upravnik u pošte Iriju, u Pensilvaniji, naredio da se na glasačkim listićima koji su stigli nakon izbornog dana prepravi datum na 3. novembar, kako bi nevažeći listići „izgledali legalno“.

Navodni uzbunjivač Ričard Hopkins rekao je da je čuo upravnika pošte Roberta Vajsenbaha mlađeg da je u četvrtak razgovarao sa drugim zaposlenim o glasačkim listićima koji bi trebalo da budu „antidatirani“. Prema Hopkinsu, Vajsenbah je rekao da je na većini glasačkih listića koji su stigli u sredu, dan nakon izbora, datum vraćen na utorak, ali da je na jednom pogrešno overen tačan datum – 4. novembar.

​Američki zakon nalaže da se glasački listići poštom pošalju do dana izbora, da bi bili važeći. U izbornoj noći predsednik Donald Tramp imao je značajna vođstva nad demokratskim rivalom Džoom Bajdenom u neopredeljenim državama kao što su Pensilvanija, Mičigen, Viskonsin i Džordžija. Međutim, vođstvo se „istopilo“ nakon prebrojavanja gomile glasačkih listića u naredna tri dana. Tramp je najavio da će pokrenuti pravne postupke zbog nepravilnosti u procesu prebrojavanja glasova, tvrdeći da bi pobedio ako bi se računali samo „legalni glasovi“.

​Hopkins je „anonimni uzbunjivač“ iz video snimka „Prodžekt Veritasa“ objavljenog u četvrtak uveče. U video snimku, Hopkins je tvrdio da je šef pošte naredio da se „zakasneli glasovi“ antidatiraju. Vajsenbah je negirao optužbu, odbacujući je kao „neistinitu“, ali je i prekinuo vezu sa osnivačem „Prodžekt Veritasa“ Džejmsom O’Kifom, odbivši da komentariše prijavljeni incident.

​Hopkins je rekao da su ga poštanski inspektori kontaktirali u petak i da su želeli čuju njegovu stranu priče kako bi započeli istragu.

Priča o Iriju usledila je posle ostalih izveštaja „Prodžekt Veritasa“ u kojima se navodi nepravilna obrada glasačkih listića u druge dve neopredeljene države. Kao i u Pensilvaniji, „uzbunjivač“ američke poštanske službe u Mičigenu tvrdio je da je zaposlenima naloženo da odvoje „zakasnele glasačke listiće“ od redovne pošte kako bi na njima odštampali datum od utorka. U Nevadi je poštanski radnik pristao da tajnom izveštaču da svežanj neiskorišćenih glasačkih listića koji su poslati na netačne adrese, prenosi RT.

KOMENTARI2 komentara

  1. Karital says:

    A tko je postavio te vrhovne sudce?Tramp je prošlo svršeno vrijeme.

  2. Velika Metla says:

    DemoKRADE da kradu??? !!! IiiijU..........., pa di će oni. S ovom konstatacijom da demoKRADE kradu se ne slažu i sve opljačkane države koje je opljačkala demoKRADska stranka. Mada ni republikanci ne zaostaju mnogo po pitanju pljački za demoKRADama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *