ВЕЛИКИ ОБРТ у истрази напада у Истанбулу!

VELIKI OBRT u istrazi napada u Istanbulu!

2 januara 2017

000_ji894-635x357

Prema navodima turskih medija, napadač je u klub došao taksijem, zbog čega je policija pozvala na saslušanje jednog taksistu.

U oružanom napadu u popularnom klubu u Istanbulu tokom dočeka Nove godine ubijeno je 39 ljudia 69 povređeno, među kojima se nalazilo 16 stranaca.

Prethodno neki mediji su objavili da je motiv napada upravo proslava Nove godine, što je zapadnjačka tradicija i koju tradicionalna islamska kultura ne poznaje.

Novi snimak pucnjave pokazuje trenutak na kome se vidi da napadač počinje da puca pre ulaska u klub, ali i da ne nosi kostim Deda Mraza kao što je većina medija objavila. Napadač je u crnoj odeći sa kapuljačom na glavi, a na snimku se vidi trenutak kada puca oko sebe i kada meci rikošetiraju o automobile na ulici pre nego što je utrčao u klub.

Prema navodima turskih medija, napadač je u klub došao taksijem, zbog čega je policija pozvala na saslušanje jednog taksistu.

Postoji i priča da je jedan napadač, sa crnom kapuljačom, kao što se vidi na snimku, utrčao na glavni ulaz, dok je drugi, obučen u kostim Deda Mraza, bio unutra…

Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković izjavio je da državljana Srbije nema među poveđenim i stradalim.

Telegraf.rs

KOMENTARIJedan komentar

  1. petko says:

    Ne razumem u čemu je veliki obrt? Šta se tu obrbulo, pa sve je isto. Istraga je do sad pokazala samo da nemaju pojma ni ko je napadac ni koliko ih je bilo jedino što znaju je koliko ima mrtvih i ranjenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *