ВЕЛИКИ ОБРТ У МАКЕДОНИЈИ: Председник Иванов одлази у бункер ЈНА, уводи ванредно стање и хапси пучисте!?

VELIKI OBRT U MAKEDONIJI: Predsednik Ivanov odlazi u bunker JNA, uvodi vanredno stanje i hapsi pučiste!?

24 aprila 2017

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov se priprema teren za proglašenje vanrednog stanja i hapšenje “pučista” na čelu sa liderom SDSM Zoranom Zaeva, piše nedeljnik “Fokus” u specijalnoj priči pod naslovom “Ivanov će iz Jasena da komanduje hapšenjem pučista”.

Izvor ARM potvrdio da je pre Uskrsa, na vojnom poligonu “Jasen” koji se nalazi 20 km od Skoplja, i u kom su bunkeri jugoslovenske vojske, boravila delegacija VMRO-DPMNE sa zadatkom da pripremi zgradu za skloništa najviših državnih i partijskih lidera, pre svega, Ivanova i Gruevskog i za njihove porodice u slučaju rata. Viši oficiri kažu da su ovi bunkeri koji su otporni i na hemijske otrove mogu da prime oko 100 ljudi.

“Scenario koji su potvrdili vojni i policijski izvori kao i kontraobaveštajna služba, da bi se realizovao, SDSM koji zajedno sa albanskim partijama ima većinu, mora prekine blokadu rada parlamenta i da na posebnoj sednici bez VMRO DPMNE formira Vladu”, piše nedeljnik.

Prema članu 124, stav 1. Ustava, vanredno stanje može da se proglasiti kada je zemlja ugrožena, ako budu napadnuta ili ako se proglasi rat. Stav 2. ovog člana kaže da je ratno stanje može da bude proglašeno od strane Skupštine dvotrećinskom većinom, a ako to ne bi bilo moguće, onda se aktivira tačka 3, koja pruža mogućnost predsedniku da to uradi.

Ova definicija, kako piše Fokus može biti upotrebljena od strane Ivanova i Gruevskog i pod plaštom “Titanske platforme” koja se tumači kao agresija iz Albanije koja dovodi do federalizacije, kantonizacije ili rušenju jedinstva Makedonije. A da bi odluka bila dodatno potrkepljena, ne isključuje se mogućnost organizovanja oružanog napada na predsedničku rezidenciju ili objekat vlade.

(Plusinfo.mk)

KOMENTARI3 komentara

  1. Trifun says:

    Zvuci kao kontraobavjestajni udar na Predsjednika od strane zapadnih genocidn hijena, pokusaj da se takva opcija sprijeci dok se priprema agresija na Makedoniju u njene institucije.

  2. tigar says:

    Podrška za braću Makedonce,Dokurčili su ovi Šiptari i Bogu i narodu!

  3. Don says:

    Nije valjda:))Kako cemo na more?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *