ВЕЛИКИ ОБРТ у вези ухапшеног „АМЕРИЧКОГ ШПИЈУНА“ у Москви

VELIKI OBRT u vezi uhapšenog „AMERIČKOG ŠPIJUNA“ u Moskvi

4 januara 2019

Pol Vilan, uhapšen u Moskvi i osumnjičen za špijunažu, osim američkog državljanstva ima i britansko, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Britanska strana je poslala zahtev za konzularnu posetu. On se trenutno obrađuje“, saopštili su u ruskom MIP-u.Situaciju je ranije prokomentarisao i šef britanske diplomatije Džeremi Hant.

„Krajnje smo zabrinuti povodom Pola Vilana. Mi ćemo predložiti konzularnu pomoć“, rekao je on.

Prethodno su ruski mediji saopštili da je američki ambasador u Rusiji Džon Hantsmen posetio Pola Vilana i obećao da će američko diplomatsko predstavništvo pružiti svu moguću podršku, kako bi se on našao na slobodi.

Ranije je objavljeno da su agenti Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) priveli u Moskvi državljanina Sjedinjenih Američkih Država Pola Vilana tokom špijunske operacije i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Prema rečima Vilanovog brata, on je bivši američki marinac i išao je u Moskvu na svadbu.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Ajde uzmite s eu pamet i nemojte kao ostali mediji da turate naslove samo d avio as citali. Jednom ce da vas otkace svi, ko sto smo otkacili i te medije.

 2. milorad says:

  a možda je i kanadjanin, i naturalizovani novozelandjanin, i autohtoni australijanac.Tih pet država čine centralnu obaveštajnu strukturu anglosaxonskog rajha, ostali su samo podizvodjači radova i NEMAJU pravo da se mešaju sem da slušaju (nemci i ostala boranija sa zapada).

 3. MI35 says:

  Kako su ljudi plitke pameti. Ici spijunirati u Rusiju. To je ravno samoubistvu, a taj britanski pasos govori puno toga. Americki ok, ali britanski je nesto skroz drugo. Tamo su gazde u Londonu. Zna se ko ga je poslao.

 4. Miraš says:

  Trojno državljanstvo ima Pol Vilan: američko, Velike Britanije, a ima i pasoš Irske. Iz teksta: "Arestovannый za špionaž v Rossii amerikanec imeet troйnoe graždanstvo" Jedan od ruskih komentara: Izgleda da ukrajinski pasoš nisu mu dali, a šteta - sad bi za njim ili oklopni brodovi ili podmornice plivale bi po Moskvi reci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *