Вeлики пожар у Земуну код Пупиновог моста: Повређена четири ватрогасца, ситуација тешка

Veliki požar u Zemunu kod Pupinovog mosta: Povređena četiri vatrogasca, situacija teška

1 avgusta 2018

Veliki požar izbio je u Zemunu kod Pupinovog mosta oko 22 časa. Požaru je prethodila snažna eksplozija.

U magacinu nameštaja u Zemunu, u Ulici Cara Dušana 268, oko 22 sata izbio je požar na čijem gašenju su angažovana 62 vatrogasca i 19 vozila, saopštio je MUP. Kako javlja Tanjug, u plamenu su salon nameštaja „Numanović pro domo“, fabrika „Gaj inžinjering“ i jedna privatna kuća u Ulici Cara Dušana.Građani se zbog požara evakušu iz svojih domova.

Na licu mesta nalazili se veliki broj pripadnika policije i više desetina vatrogasnih vozila, koji pokušavaju da ugase požar koji bukti. Vatrogasci pokušavaju da razbijanjem prozora na objektima koji gore ublaže požar.

Kako kažu iz Hitne pomoći, nekoliko vatrogasaca se nagutalo dima, a jedan je prevezen u Urgentni centar. Drugih povređenih za sada nema, a na lice mesta upućene su četiri lekarske ekipe.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je stigao na lice mesta rekao je da se sve mere preduzimaju kako bi se ugasio požar, ali da je situacija teška, kao i da su četiri vatrogasca lakše povređena.

„Preduzimaju se sve mere koje su potrebne da bi se vatra ugasila, ali nažalost situacija je veoma teška jer je veliki požar i teško se prilazi. Vatrogasci ulaze u svakom trenutku u sve zgrade i rizikuju svoje živote da bismo to rešili“, rekao je Stefanović.

Ministar je rekao da se situacija „prati iz sekunde u sekundu“ i da će biti naložena evakuacija, na prvi znak bilo kakve opasnosti.

Stefanović je precizirao da 62 vatrogasca i 19 vatrogasnih vozila pokušavaju da ugase požar.

Prema njegovim rečima, vatra se u prvim momentima pojavila u jednom od objekata, koji je skladište ili fabrika nameštaja, te je „očigledno da je odatle krenuo da se širi požar“.

Ministar je rekao da će o uzrocima požara moći da se govori narednih dana, kada se obavi kompletan uviđaj.

„Napori svih ljudi iz spasilačko-vatrogasnih jedinica i policije su usmereni na lokalizaciju požara i zaštitu okolnih magacina i stambenih objekata. Važno nam je da pokušamo da u narednim satima stavimo vatru pod potpunu kontrolu i da sa dovoljnim brojem vatrogasaca i dovoljnom količinom vode uspemo da ugasimo na kraju ovaj požar“, rekao je Stefanović.

On je dodao da su se na lice mesta uputile i druge jedinice vatrogasno spasilačkih brigada, kao i brod koji prevozi potrebne količine vode, a koji će prići sa druge strane.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *