ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – АУСТРИЈСКИ НОВИНАРИ ТВРДЕ: Ево ко је отровао Наваљног

VELIKI PREOKRET – AUSTRIJSKI NOVINARI TVRDE: Evo ko je otrovao Navaljnog

22 septembra 2020

Novinari austrijskog lista Contra Magazin smatraju da su slučaj trovanja ruskog, opozicionog aktiviste Alekseja Navaljnog osmislile zapadne specijalne službe.

Kao što je postalo poznato, otrov novičok nalazio se na flaši iz koje je Navaljni pio u hotelu. Na aerodromu je već znao šta se tačno dogodilo, pa je čak uspeo da pošalje svoje ljude u sobu kako bi mogli da uzmu dokaze.Došli su u hotel i odmah uzeli pravu flašu od mnogih koje su tu bile. I gle, čudo! – niko od njih, za par minuta, u grču, sa penom na ustima, nije pao mrtav, – citirali su argumente novinara.

Autori teksta naglasili su da se prilikom razmatranja incidenta postavljaju mnoga pitanja. Na primer, sumnju izaziva činjenica da hotelsko osoblje nije počistilo sobu Alekseja Navaljnog odmah nakon njegovog odlaska.

Prijatelji Navaljnog su sami tamo pomešali otrovnu supstancu, a onda rekli da su je pronašli. Dok se rezultati ruskih analiza nikada neće priznati – rezimirali su novinari portala.

Kako se ranije govorilo, šef Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski rekao je da Aleksej Navaljni i ceo njegov tim moraju da budu uhapšeni da bi se sprovela istraga.

Dodao je da je incident sa Aleksejem Navaljnim stvoren da bi se Rusija okrivila, a zatim pokrenuo međunarodni krivični slučaj u Hagu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  To je jasno kao dan. Ali 500 parlamentaraca u Briselu, bez ikakvih dokaza, osudilo je Rusiju za trovanje. Bolje reći 500 idiota. Zapadni scenariji su toliko providni da su smešni. Problem je što zapadom vlada nacistička bagra i idioti, koji imaju kompletnu političku i medijsku moć.

 2. Suzuki Vitara says:

  Bilo je svima, osim Rusomrzcima, jasno da je namestaljka zapadnih sluzbi. Na njihovu veliku zalost nece uspeti destabilizacija Rusije.

 3. Rista says:

  Nije to više važno, jer svi znamo da Zapad laže ko ker. Važno je dal će se Rusija odazvati na "Međunaordnu" Tužbu u Hagu? Da li Amerika priznaje sud u Hagu kada tuže Ameriku i da li je Amerika ikad prihvatila suđenje? Drugim rečima, zašto se podmeće strah odnosno tužba tom sudu? Zašto se priznaje? Zašto Rusija ne osnuje Međunarodni sud Pravde kao i Amerika, a to su Rusi već jednom najavili? Ili nas neko slagao? Trećim rečima, kilava politika Rusije zadaje udarce samoj Rusiji. Jel Rusija potpisnik i osnivač Sudova u Hagu gde je Zapad sudio Srbima i sudi i danas? Pišam vam se na navaljnog kada ste morali da ga otpremite u Nemačku na samo jedan mig Nemačke. Kada sam tu vest pročitao, samo što se nisam usro od zaprepašćenja i neverice. Ko upravlja Rusijom??? Pišam vam se na politiku pravde i na sve Vojvode koje imate. Kilajberi, poktroni i glupaci. Zato se i topite kao država. Zato Srbija gleda da eskivira Rusiju, jer se već zna da Rusija gubi na svim frontovima i da nam zadnjih decenija kontakt sa Rusijom samo odmaže. Kad god im Zapad nešto smesti, gaće im se tresu od strave. Da sam ja Rusija ili bar Žirinovski, rekao bih "mi više ne priznajemo lažljivi Sud u Hagu niti nemačke lažne nalaze i popu.ite nam malo. A sad marš stoko lažljiva" Ali neće reći, nego će ići na sud u Hagu i naravno izgubiti i biti optužena. I debelo će platiti, naravno, jer se Rusko rukovodstvo drži zapadne međunarodne pravde iako ih Zapad sankcioniše i urniše ama baš svuda. Ni u Siriji nisu smeli da nastave jer ima 3 američka vojnika u tri baze i kradu sirijsku naftu, a Ruska vojska im drži sveću. Idu mi već...

 4. test01 says:

  Takoje to kad Rusi igraju posteno sa svojim "partnerima" i pravdaju se na svaku prozirnu laz. Vec je to jednom proslo sa UK pa hajde opet... da nije zalosno bilo bi smesno. A Rusija i dalje "dokazuje" da nema veze sa tim umesto da ostro odreaguje i pocne da namece kazne za lazi. Da li su Rusi stvarno toliko naivni da misle da ce zapad da promeni svoj kurs mirnim putem i prestati sa lazima-ucenama i agresijom... cist idiotizam

 5. šiško says:

  Neka zapadne zemlje malo pripaze šta rade, nek prikoče sa tužbama, jer bi one mogle popiti tužbe za razne zločine prema Rusiji u poslednjih nekoliko decenija. Rusi sve temeljno istražuju i imaju dokaze za sve. A imaju i strpljenja i sredstava. Ta avantura sa Rusijom bi ih mogao koštati mnogo više nego što su računali. Mnogo su glupi. Nikad im dosta istočnog fronta i Sibira. Rusi su im dosad već sto puta objasnili da to nije za njih, ali ne vredi. To srlja ko junad na pojilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *