ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – ЦЕО СВЕТ У ШОКУ ПОСЛЕ САЗНАЊА: Институт за вирусологију у Вухану ФИНАНСИРАЛА АМЕРИКА

VELIKI PREOKRET – CEO SVET U ŠOKU POSLE SAZNANJA: Institut za virusologiju u Vuhanu FINANSIRALA AMERIKA

4 maja 2020

Amerikanci su prekinuli finansiranje Instituta za virusologiju u Vuhanu, posle više godina finansijske pomoći toj kineskoj instituciji u istraživanju virusa korona koji sa slepih miševa mogu da pređu na ljude.

Nacionalni institut za alergijske i zarazne bolesti, na čijem je čelu dr Entoni Fauči, glavni američki epidemiolog, koji se smatra i vođom borbe protiv epidemije virusa korona, i Nacionalni institut za javno zdravlje SAD, odobrili su u proteklih šest godina Institutu za virusologiju u Vuhanu 7,4 miliona dolara za istraživanje virusa korona, piše „Njuzvik“.Druga faza projekta započeta je 2019, a 3,7 miliona dolara za nju odobreno je prošle godine.

Finansiranje druge faze projekta prekinuto je krajem aprila odlukom administracije američkog predsednika Donalda Trama, piše „Politiko“. Tako neće biti isplaćeno preostalih 370.000 dolara kineskom institutu.

Prvu fazu, koja je koštala takođe 3,7 miliona dolara, a trajala je od 2014. do prošle godine, finansirao je Faučijev Nacionalni institut za alergijske i zarazne bolesti.

Njen cilj bilo je praćenje virusa korona kod slepih miševa, a njom je rukovodio Ši Ženg Li, koji je zajedno sa drugim naučnicima iz laboratorije u Vuhanu istraživao i katalogizovao viruse korona kod slepih miševa u prirodnom okruženju.

U drugoj fazi, koju je finansirao Nacionalni institut za javno zdravlje SAD preko neprofitne organizacije „Ekohelt Alajans“, naučnici iz Vuhana u laboratorijskim uslovima izučavali su infektivnost tih virusa, njihovu mogućnost da „skoče“ na ljude.

Svetska zdravstvena organizacija navodi da novi virus korona SARS-kov2, koji je izazvao globalnu pandemiju, poreklo vodi iz slepog miša, a da se na ljude proširio najverovatnije preko tržnice u Vuhanu.

Mnogi naučnici su, pre izbijanja pandemije virusa korona, kritikovali ovakva istraživanja zbog opasnosti od toga što bi virus, nad kojim se obavljaju eksperimenti, među kojima je i genetički inženjering, mogao da „procuri“ iz laboratorije.

„Njuzvik“ podseća da je Fauči, koji je na čelu Nacionalnog instituta za alergijske i zarazne bolesti još od 1984. godine, pre desetak godina bio umešan u kontroverzno istraživanje virusa ptičjeg gripa.

Tada su naučnici „propuštali“ taj virus kroz razne životinjske vrste kako bi postao zarazniji do te mere da može izazvati pandemiju.

Više od 200 američkih naučnika tada je pozvalo da se takva istraživanja prekinu zbog opasnosti od moguće „curenja“ takvog virusa iz laboratorije,

Fauči je tada takva istraživanja branio rečima da će „omogućiti nalaženje novih antivirusnih lekova koji bi mogli da služe za prevenciju i lečenje“.

Pod pritiskom javnosti, takva istraživanja su prekinuta 2014. godine, kada je suspendovana 21 studija.

Ipak, Nacionalni institut za javno zdravlje SAD ukinuo je moratorijum na takva istraživanja 2017. godine, a dve godine kasnije odobrio je i sprovođenje dve takve studije na gripu.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Zar je moglo drugacije. Amerika unisti ceo svet, a pred njom klece Rusi i Kinezi. Da covek povraca.

 2. XXX says:

  Persida ne avetaj. To su sve istrazivanja pokrenuta od globalista. Ima ih svuda Kini, Rusiji,Americi, Evropi...Engdal je dao informaciju o grupi kineskih naucnika koji su radili u laboratorijama u Winipeg, Kanada. Otisli su u Kinu negdje u novembru. Ko zna ko je tu sve umijesan. Sad je pocelo da izlazi na vidjelo. Ja razumijem ogorcenost svakog Srbina i Srpkinje,zbog poznatog razloga,ali kao sto su bombardovali SRJ, tako bi zbog svojih ciljeva bombardovali i recimo, Montanu. Srbi nikad nijesu identifikovali svog pravog neprijatelja, nego su pustili da im se ugnijezde NGO koje slusaju "gospodara" koji je namjerio da unisti svaku naciju i religiju. Isti im je cilj i u Americi, Kini, Rusiji, Evropi, samo su im razlicita sredstva. Koliko se u Srbiji ne zna nista, Vucic je finansirao kampanju Hillary Clinton. Mislio je da ce im se dodvoriti. Nema njima dodvoravanja! Ceka nas nemilosrdna bitka protiv satanskih segrta. Ne treba imati nikakve milosti, ili cemo postati Hristovi vojnici, ili nas nece biti!To ti je ukratko to Persida. Ja zivim u Americi 20 godina i vidim do koje su mjere razorili sve sto su dohvatili. Ali to je duga prica, a i ovo sto sam rekao je previse.

 3. milorad2 says:

  zanimljiv obrt situacije, zato kinezi tvrde da su im amerikanci uvalili virus, ali postavlja se pitanje KOJI amerikanci koja frakcija i koji su to likovi iza ovakvih klizavih i opasnih istraživanja.E sda tramp optužuje kineze za virusa i to zahteva ZVANIČNU istragu na nivou VLADA i obaveštajnih agencija OBE države:) Ajde da se kladimo da će takva istraga da bude pokrenuta i da će ona, za sada, labava tužba protiv ekipe iz kalifornije i vašintona uskoro biti mnogo mnogo opasnija priča nego što sada izgleda, kao običan potez nekog relativno opskurnog lika, na čelu slabašne organizacije za istraživanje.Izgčlleda da će tramp ipag da uhapsi billy-a i ostale:) jer biće jako teško zataškati medjunarodnu istragu povodom ovog viruasa i još nekih stvariu koje će biti uzput "otkrivene" o sorošu & Co.Ovo počinje da bude ozbiljan obračun u medjunarodnim razmerama sa tom finansijsko terorističkom grupacijom koja je izgleda zaista pokušala da preuzme ontrolu nad svetskom ekonomijom i politikom iza kulisa CNN i ostale boranije liberlanih "kapitalista" (mislite da je bezos sam napravio amazon?:)) i "intelektualaca":)

 4. Popara Dorcol says:

  Ovo je izmisljena senzacija. U americi postoje razne fondacije, koje financiraju projekte prema okviru zakona fondacije. Podnosioc za finansiranje projekta ukoliko je u saglasnosi fondacije, dobija finansije za projekat. Nemora da znaci da onaj ko finansira ima ikakvu ulogu u projektu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *