ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Демократски фронт у Влади Црне Горе

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Демократски фронт у Влади Црне Горе

16 септембра 2021

Демократски фронт и Демократе постигли су договор да се обави реконструкција Владе Црне Горе и да се након тога одмах изабере Тужилачки савет.„На последњем састанку председника и представника конституената парламентарне већине договорено је да је потребно да два највећа политичка субјекта постигну договор о начину разрешења отворених политичких питања која онемогућавају редовно функционисање и да остали неће бити кочница томе“, наводи се у заједничком саопштењу ДФ и Демократа.

Како се додаје, „уважавајући тај захтев, у претходним данима су обављене консултације између представника Демократског фронта и Демократа“ и постигнут је следећи закључак:

„Потребно је реконструисати постојећу 42. Владу Црне Горе на начин да уместо досадашњих 12 има 18 министарстава и 3 потпредседника, с тим што би потпредседници уједно могли да буду и ресорни министри. Подела ресора била би договарана са формалним предлагачем реконструкције Владе, а политичке организације би сагласно прописаним процедурама и демократским стандардима кандидовале своје представнике.

Тужилачки савет ће се изабрати на седници на којој се буде бирала реконструисана Влада“, наводе из ДФ и Демократа.

Саопштено је и да ће на тај начин бити „решена отворена политичка питања, оснажена 42. Влада и постигнут потребан ниво политичке стабилности неопходан за даље реформске процесе“.

KOMENTARI3 коментара

 1. Slavko says:

  DELIOC UJEDINITELJ Jučerašnji skup u Beogradu bio je jedna amorfna masa koja nije pomenula ono glavno, a to da je Vučić potpuno uništio Srbiju. No bilo kako bilo taj skup za Vučića bio je veoma važan i poučan. Tu je shvatio da bez obzira na cenu, mora i dalje da laže narod kako bi ostao živ i na slobodi. Bez obzira što je vlast organizovala ovaj skup, videlo se da tu ima dosta i patriota i poštenih ljudi. Čak su se čule i dve patriotske pesme sa Kosova, što jasno govori da autokrata ne drži sve konce pod kontrolom. Shatio je i da neće pobediti na izborima ukoliko ih ne pokrade. Takođe i da "kompromis" ne može sakriti briselsku izdaju Kosova… Na kraju, održao je neki govor gde se ne pominju nikakva rešenja za goruća pitanja Srpskog naroda. Po običaju bila je to još jedna tirada. No, ipak se nije libio da zloupotrebi skup i okleveta političke neistomišljenike, koji su za njega državni neprijatelji, iako na ulici brane Srbiju. I na samom kraju, Vučić je potpuno uništio Srbiju i od ulice ne može očekivati ništa dobro. To se odnosi i na sve njegove pomagače. Narod ne može ovo stanje više da izdrži. Ovo je početak krajaaa…. P.Sajdžo 2021

  • Бели Орао says:

   Извини, о којој се анализи ради? Српској или Црногорској???

 2. Stevan-Vd says:

  A ko bi po tebi to trebalo da dođe na vlast . Dali možda novo-stari DOS koji je za 12 godina vlasti uništio Srbiju sa pljačkaškom privatiuzacijom i proizveli najveću bedu ,siromaštvo i nezaposlenost. Zabole mene za Vučića, nego... ti me brineš,lobiraš za ono riđe -žuto govno Djilasa koji se nakrao i obogatio na račun naroda. Gde je opozicija??? nisam video do sada nikakav PROGRAM koji bi zaintrigirao narod da glasa za LOPOVE . Jadan si ti i ta tvoja kvazi opozicija.Hoćete na vlast zbog para . Potrošili ste ono opljačkano pa bi ponovo da zavučete ruke u državnu kasu. E PA NEĆE MOĆI isfrustrirani jadniče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u