ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Демократски фронт у Влади Црне Горе

VELIKI PREOKRET: Demokratski front u Vladi Crne Gore

16 septembra 2021

Demokratski front i Demokrate postigli su dogovor da se obavi rekonstrukcija Vlade Crne Gore i da se nakon toga odmah izabere Tužilački savet.„Na poslednjem sastanku predsednika i predstavnika konstituenata parlamentarne većine dogovoreno je da je potrebno da dva najveća politička subjekta postignu dogovor o načinu razrešenja otvorenih političkih pitanja koja onemogućavaju redovno funkcionisanje i da ostali neće biti kočnica tome“, navodi se u zajedničkom saopštenju DF i Demokrata.

Kako se dodaje, „uvažavajući taj zahtev, u prethodnim danima su obavljene konsultacije između predstavnika Demokratskog fronta i Demokrata“ i postignut je sledeći zaključak:

„Potrebno je rekonstruisati postojeću 42. Vladu Crne Gore na način da umesto dosadašnjih 12 ima 18 ministarstava i 3 potpredsednika, s tim što bi potpredsednici ujedno mogli da budu i resorni ministri. Podela resora bila bi dogovarana sa formalnim predlagačem rekonstrukcije Vlade, a političke organizacije bi saglasno propisanim procedurama i demokratskim standardima kandidovale svoje predstavnike.

Tužilački savet će se izabrati na sednici na kojoj se bude birala rekonstruisana Vlada“, navode iz DF i Demokrata.

Saopšteno je i da će na taj način biti „rešena otvorena politička pitanja, osnažena 42. Vlada i postignut potreban nivo političke stabilnosti neophodan za dalje reformske procese“.

KOMENTARI3 komentara

 1. Slavko says:

  DELIOC UJEDINITELJ Jučerašnji skup u Beogradu bio je jedna amorfna masa koja nije pomenula ono glavno, a to da je Vučić potpuno uništio Srbiju. No bilo kako bilo taj skup za Vučića bio je veoma važan i poučan. Tu je shvatio da bez obzira na cenu, mora i dalje da laže narod kako bi ostao živ i na slobodi. Bez obzira što je vlast organizovala ovaj skup, videlo se da tu ima dosta i patriota i poštenih ljudi. Čak su se čule i dve patriotske pesme sa Kosova, što jasno govori da autokrata ne drži sve konce pod kontrolom. Shatio je i da neće pobediti na izborima ukoliko ih ne pokrade. Takođe i da "kompromis" ne može sakriti briselsku izdaju Kosova… Na kraju, održao je neki govor gde se ne pominju nikakva rešenja za goruća pitanja Srpskog naroda. Po običaju bila je to još jedna tirada. No, ipak se nije libio da zloupotrebi skup i okleveta političke neistomišljenike, koji su za njega državni neprijatelji, iako na ulici brane Srbiju. I na samom kraju, Vučić je potpuno uništio Srbiju i od ulice ne može očekivati ništa dobro. To se odnosi i na sve njegove pomagače. Narod ne može ovo stanje više da izdrži. Ovo je početak krajaaa…. P.Sajdžo 2021

  • Beli Orao says:

   Izvini, o kojoj se analizi radi? Srpskoj ili Crnogorskoj???

 2. Stevan-Vd says:

  A ko bi po tebi to trebalo da dođe na vlast . Dali možda novo-stari DOS koji je za 12 godina vlasti uništio Srbiju sa pljačkaškom privatiuzacijom i proizveli najveću bedu ,siromaštvo i nezaposlenost. Zabole mene za Vučića, nego... ti me brineš,lobiraš za ono riđe -žuto govno Djilasa koji se nakrao i obogatio na račun naroda. Gde je opozicija??? nisam video do sada nikakav PROGRAM koji bi zaintrigirao narod da glasa za LOPOVE . Jadan si ti i ta tvoja kvazi opozicija.Hoćete na vlast zbog para . Potrošili ste ono opljačkano pa bi ponovo da zavučete ruke u državnu kasu. E PA NEĆE MOĆI isfrustrirani jadniče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *