ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Ево зашто је баш сад подигнута оптужница против ТАЧИЈА и ВЕСЕЉИЈА

VELIKI PREOKRET! Evo zašto je baš sad podignuta optužnica protiv TAČIJA i VESELJIJA

24 juna 2020

Beogradski advokat Branislav Tapušković smatra da je optužnica protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija ozbiljna, ali da ostaje da se vidi da li će odgovarati po komandnoj odgovornosti i za zločinačko udruživanje ili za lično izvršenje krivičnih dela pobrojanih u optužnici.

Tapušković za Tanjug kaže da je objavljivanje optužnice povezano sa predstojećim pregovorima sa velikim silama o tzv. Kosovu.Ističe da je važno što je tužilaštvo krenulo od čelnika tzv. Kosova, a ne od brojnih nižerangiranih osumnjičenih, koji su do sada išli u Hag i nije se znalo da li su svedoci ili optuženi.

U narednom periodu će, prema rečima Tapuškovića sud preispitivati optužnicu i odlučiti da li će je potvrditi.

Ukoliko je potvrdi, biće zakazano suđenje, na koje će optuženi morati da se odazovu, ukazao je Tapušković.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu podiglo je danas optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i drugih osmnjičenih za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje, objavljeno je na sajtu te institucije sa sedištem u Hagu.

Tači, Veselji i drugi osumnjičeni se optužnicom terete za skoro 100 ubistava.

KOMENTARI7 komentara

 1. radmila says:

  Farsa. Nema od toga nista. Na zalost.

 2. Slobodanka says:

  Nema velikog preokreta, nismo ni očekivali da je moguć veliki preokret putem Specijalnog suda za Kosovo... Glavno pitanje je: Zašto je baš sada podignuta optužnica > 3 dana pre najavljenog sastanka u Beloj kući? Zato da bi minirali i zaustavili aktuelnu Grenelovu-Trampovu ponudu. Povodom podignute opštužnice Tači je već otkazao sastanak u Vašingtonu, a Grenel je odgovorio da poštuje njegovu odluku da ne prisustvuje tom sastanku. Rad specijalnog suda će potrajati, dakle Tramp neće stići da uknjiži sebi plus u spoljnoj politici po pitanju Kosova* ... Tresla se gora, rodio se miš.

  • test01 says:

   Konacno se otkrilo ko je najveci neprijatelj Srbije pored duboke drzave - NEMACKA ! Oni zele da rasture Srbiju i totalno nas uniste ekonomski, duboka drzava im je to dozvolila jer se poklapa sa njihovim planovima. Trump im je trenutno velika smetnja i pretnja da ce izgubiti izbore u USA a sa time ce da oslabi i njihov NATO uticaj u svetu. AKo nemas batinu onda te niko ne slusa...

 3. Gardista says:

  Samo njih, a ostali...ne priznam. Nista od dogovora

 4. sax says:

  Necete da slusate? Necete gazdi na noge? Sad cemo da vas prevaspitamo da razumete da ste vi nasa kolonija. Rece USA.

 5. persida says:

  Ja, bas bi Tramp dobio poene resavajuci problem Kosova? Pa, u Americi niko ne zna ni gde je Italija, a kamoli Kosovo. Potpuno nevazna stvar, vazan je samo dolar.

  • Slobodanka says:

   Znao bi on to da predstavi i iskoristi. Dobio bi poen jer uspeh je da Vašington ponovo pokreće dijalog Beograd-Priština a ne Brisel (EU), može da kaže kako se EU dosad pokazala nesposobnom. Zatim može da prikaže američkoj publici kako SAD sve više dominira nad Srbijom (ne samo nad Kosovom*), te da na taj način baš on Tramp gura Rusiju napolje sa zapadnog Balkana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *