ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – ГАДАФИЈЕВ СИН СТВАРА САВЕЗ СА РУСИЈОМ!

VELIKI PREOKRET – GADAFIJEV SIN STVARA SAVEZ SA RUSIJOM!

7 decembra 2018

Sin nekadašnjeg libijskog vođe Muamera Gadafija Sejf el aIslam Gadafi pozvao je Rusiju da podrži plan za razrešenje libijskog pitanja, izvestila je TV Al Arabija.

Tas s prenosi da je televizija objavila izveštaj pozivajući se na navode izaslanika Sejf el Islama koji je prošle nedelje posetio Rusiju predvodeći delegaciju iz Libije.Agencija napominje da u Libiji trenutno postoje dve vlade. Vlada Nacionalnog jedinstva (GNA) na čijem čelu je Fajel al Saraj i čije sedište je u Tripoliju, a kabinet druge vlade nalazi se na istoku zemlje i uživa podršku Nacionalne Armije Libije koju predvodi general maršal Halifa Haftar.

Te dve strane do sada nisu uspele da postignu politički dogovor za razrešenje krize, navodi agencija.

Članovi libijske delegacije održali su sastanke sa ruskim zvaničnicima među kojima sa zamenikom ministra spoljnih poslova Mihailom Bogdanovim i razgovarali o situaciji u Libiji i načinima za razrešenje krize i razjašnjenje pozicije Sejf el Islama.

Prema rečima njegovog izaslanika, sin bivšeg lidera Libije veruje da su za prevazilaženje krize neophodni dijalog o nacionalnom pomirenju koji uključuje sve zaraćene strane i transparentni izbori.

Sejf el Islam Gadafi nije se pojavio u javnosti otkako je pušten iz zatvora u junu 2017. godine, napominje agencija.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Svaki iole normalni ljudi će da stvaraju saveze s onima koji se nepozvani ne mešaju u unutrašnja pitanj drugih zemalja! A to SIGURNO nisu zapad i njihova perjanica deMONOkratije naci-amerika!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *