ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ НА КОСОВУ: Курти остао без премијерске фотеље!?

VELIKI PREOKRET NA KOSOVU: Kurti ostao bez premijerske fotelje!?

19 januara 2020

U Prištini je na pomolu nova koalicija za sastav vlade bez Samoopredeljenja i Aljbina Kurtija.

Ramuš Haradinaj, Kadri Veselji, Fatmir Ljimaj i Bedžet Pacoli održali su sastanak o mogućnosti formiranja vladajuće koalicije i institucija.Prema izvorima kosovskog poratla „Indeks onlajn“, do sastanka ova tri politička subjekta je došlo jer pokret „Samoopredeljenje“, koji predvodi Aljbin Kurti, i Demokratski savez Kosova Ise Mustafe nisu uspeli da se dogovore o budućoj vladajućoj koaliciji.

Izvor ovog portala tvrdi da je na sastanku dogovoreno da mesto premijera, u slučaju da se formira ova koalicija, pripadne nekome iz PDK, dakle iz stranke Fatmira Ljimaja.

S druge strane, Ramuš Haradinaj je rekao i da je spreman da pomogne oko formiranja vlade i Aljbinu Kurtiju, ako ga pozove na razgovor, jer vidi da u tome ne uspeva već duže od tri meseca, prenosi portal „Lapini info“.

Haradinaj je izjavio da bi Kurti mogao da nađe druge partnere, jer je tokom dana imao sastanke sa liderima PDK-a i AKR-a. On je, takođe, potvrdio da se sastao sa čelnicima PDK-a i AKR-a.

Haradinaj je rekao da su otvorene ponude koje dolaze prema AKK za formiranje institucija. Haradinaj je naglasio da očekuje da dobije poziv na razgovor i od DSK-a Ise Mustafe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *