ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! НЕМАЧКА МЕЊА СТАВ ПРЕМА СРБИЈИ!

VELIKI PREOKRET! NEMAČKA MENJA STAV PREMA SRBIJI!

30 novembra 2021

Poslanica Zelenih u Evropskom parlamentu i izvestilac EP za Kosovo Viola fon Kramon izrazila nadu da će doći do promene stava prema zvaničnom Beogradu.

Do te promene, prema njenim rečima, moglo bi da dođe kada njena partija preuzme Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, kako je predviđeno koalicionim sporazumom.Ona je za N1 izjavila da će Zeleni, kada preuzmu ministarstvo spoljnih poslova u Nemačkoj, imati pristup koji će biti više zasnovan na vladavini prava i „biti kritičniji u pogledu toga šta se dešava na terenu i kakvi su rezultati sprovodjenja reformi“.

Fon Kramon je rekla da nije na njoj da predlaže šta nova ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok treba da kaže Vladi Srbije.

Smatra da bi moglo da dođe do razlike u tome da li će Nemačka biti za otvaranje klastera ili ne, i dodala da se nada da će biti „povučena linija koja će reći da mi nećemo ugrožavati sopstvene, evropske vrednosti“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gagi says:

  Pa naravno. Ako je neko ocekivao nesto drugo, taj je ili teska budala ili totalni diletant. Ovo neko vreme sto su kao sa nama saradjivali, to je bila kupovina vremena da se njihovi spijuni sistemski pozicioniraju i da nas ekonomski porobe sa njihovom industrijom. Svakako da sa ovim otvorenim radnim mestima, mogu da nas politicki ucenjuju do besvesti. Takodje je vrlo simptomaticno, niko do sada nije pokazao sklonost da se provere sve ove sumnjive privatizacije kod nas. Vidljivo je da su nasi industrijski kapaciteti davani bud-zasto odredjenim personama. Zatim se nesto kao uspostavi proizvodnja, pa se onda firma ubrzo zatvori i za jeftine pare ustupi stranom "ulagacu". Na taj podmukao nacin se otudjivala nasa industrijska infrastruktura i narodni znoj. Tako opustoseni i opljackani, isti nas ubedise da nam je jedini spas da dovedemo nemce, doduse ne sa mitraljezima ali je veoma slicno, to cemo veoma brzo uvideti i shvatiti. Zaista su dusmani bili izuzetno vredni, bilo bi potrebno dva dana da se nabroje firme i industrije koje smo imali a koje su gradjene decenijama, znanjem i mudroscu su sve to upropastiti za veoma kratko vreme. E moj Srbine, gledas otvorenih ocuju a spavas.

  • Mika says:

   Sve rečeno, tačno i precizno.

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Ma nema nista dobro od nemaca, to su nacisti.

 3. Rafmanjinov says:

  Nemačka spoljna politika je prema Srbima ista kao i pre 100 godina, već su nas tri puta BOMBARDOVALI, na žalost Nemačka je osvedočeni neprijatelj Srba, tu se ništa neće menjati.

 4. Beli Orao says:

  Švabe se brzo ubacuju da bi zauzeli pozicije i blokirale pirgavi Engleze , pošto pirgavi hoće da budu glavni šerif uz Amere na Balkanu ! Pare su u pitanju sve ostalo šta se kao zalažu je “ luk i voda “ !!!

  • Cp6a says:

   Nikad se ovde nije radilo samo o parama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *