ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! ПЕНТАГОН ЛАГАО: Тврдили су да нема повређених у иранском нападу, А ИСТИНА ЈЕ…

VELIKI PREOKRET! PENTAGON LAGAO: Tvrdili su da nema povređenih u iranskom napadu, A ISTINA JE…

17 januara 2020

Jedanaest američkih vojnika povređeno je tokom iranskog napada projektilima na bazu Al-Asad u Iraku, iako je Pentagon u početku tvrdio da nije bilo žrtava niti povređenih, javlja CNN.

„Iako nijedan pripadnik američkih snaga nije poginuo u napadu 8. januara, nekoliko ih se leči od simptoma potresa mozga od eksplozije i njihovo stanje se još procenjuje“, saopštila je vojna koalicija predvođenja SAD koja se u Iraku i Siriiji bori protiv Islamske države.U saopštenju se dodaje da su oni iz predostrožnosti prebačeni iz baze u Iraku u Regionalni medicinski centar Landštul u Nemačkoj radi daljih analiza i da se očekuje da se vrati na dužnost kada budu proglašeni sposobnim.

Zvaničnik američke vojske rekao je za CNN da je u napadu povređeno 11 vojnika, koji je Iran izveo u znak odmazde zbog ubistva generala Kasema Sulejmanija.

Američki medij podseća da je Pentagon neposredno posle napada saopštio da u napadu nije bilo žrtava i podseća da američka vojska pod žrtvama podrazumeva i ranjavanje i smrt svojih pripadnika.

Upitan o toj protivurečnosti, američki zvaničnik je rekao da je je u to vreme to bila procena stanja i da su se simptomi pojavili kasnije.

Američki ministar odbrane Mark Esper rekao je prošle nedelje da je, prema prvim procenama, u napaduna bazu u kojoj su stacionirane američke trupe pričinjena samo materijalna šteta.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Pa kasnije su svatili da ima virus... Shta krevate haos....

 2. Miraš says:

  Bilea je i ovakva informacija , naravno ne potiče iz SAD ili sa Zapada, da ukupni gubici posle udara Irana na bazu Ajn al Asad činili su: 285 ljudi, 15 helikoptera, 2 transportna aviona i 3 drona. Silno su razrušeni komandni centar, 3 hangara, 3 barake i još 10 /ne razumem kakvih) objekata. Oštećeni su kontrolni toranj i avio piste.

  • Miraš says:

   ... 285 vojnika povredjenih i poginulih ukupno, dok u prvim informacijama iz Irana pominjali su cifru od 80.

 3. Miraš says:

  Uglavnom priče i pretpostavke da je bilo dogovora izmedju SAD i Irana, a u vezi odmazde Irana padaju u vodu i na osnovu nekih drugih informacija.

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Antraks brate, hemijsko oružije ljudi umiradu. Rajko kukurajko ubiše ga majko, ubiše ki zeca, nema kuj da jeca. Počeće tek sada rat koji tako može da gura do kraja civilizacije, tj. do ponovnog dolaska našeg Gospoda i Spasitelja - Isusa Hrista kada će se uspostaviti večno i pravedno neprolazno carstvo a svako od nas će dobiti platu po delima svojim.

 5. petrovgrad says:

  Ja verujem zvaničnom izveštaju pentagona, možda je je neka raketica roknula u neki šator i da su se kamile razbežale, ali ljudskih žrtava nesme da bude i da je bilo u to nesme da se poveruje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *