ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! ПЕНТАГОН ЛАГАО: Тврдили су да нема повређених у иранском нападу, А ИСТИНА ЈЕ…

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! ПЕНТАГОН ЛАГАО: Тврдили су да нема повређених у иранском нападу, А ИСТИНА ЈЕ…

17 јануара 2020

Једанаест америчких војника повређено је током иранског напада пројектилима на базу Ал-Асад у Ираку, иако је Пентагон у почетку тврдио да није било жртава нити повређених, јавља CNN.

„Иако ниједан припадник америчких снага није погинуо у нападу 8. јануара, неколико их се лечи од симптома потреса мозга од експлозије и њихово стање се још процењује“, саопштила је војна коалиција предвођења САД која се у Ираку и Сириији бори против Исламске државе.У саопштењу се додаје да су они из предострожности пребачени из базе у Ираку у Регионални медицински центар Ландштул у Немачкој ради даљих анализа и да се очекује да се врати на дужност када буду проглашени способним.

Званичник америчке војске рекао је за CNN да је у нападу повређено 11 војника, који је Иран извео у знак одмазде због убиства генерала Касема Сулејманија.

Амерички медиј подсећа да је Пентагон непосредно после напада саопштио да у нападу није било жртава и подсећа да америчка војска под жртвама подразумева и рањавање и смрт својих припадника.

Упитан о тој противуречности, амерички званичник је рекао да је је у то време то била процена стања и да су се симптоми појавили касније.

Амерички министар одбране Марк Еспер рекао је прошле недеље да је, према првим проценама, у нападуна базу у којој су стациониране америчке трупе причињена само материјална штета.

(Тањуг)

KOMENTARI6 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Pa kasnije su svatili da ima virus... Shta krevate haos....

 2. Miraš says:

  Bilea je i ovakva informacija , naravno ne potiče iz SAD ili sa Zapada, da ukupni gubici posle udara Irana na bazu Ajn al Asad činili su: 285 ljudi, 15 helikoptera, 2 transportna aviona i 3 drona. Silno su razrušeni komandni centar, 3 hangara, 3 barake i još 10 /ne razumem kakvih) objekata. Oštećeni su kontrolni toranj i avio piste.

  • Miraš says:

   ... 285 vojnika povredjenih i poginulih ukupno, dok u prvim informacijama iz Irana pominjali su cifru od 80.

 3. Miraš says:

  Uglavnom priče i pretpostavke da je bilo dogovora izmedju SAD i Irana, a u vezi odmazde Irana padaju u vodu i na osnovu nekih drugih informacija.

 4. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Antraks brate, hemijsko oružije ljudi umiradu. Rajko kukurajko ubiše ga majko, ubiše ki zeca, nema kuj da jeca. Počeće tek sada rat koji tako može da gura do kraja civilizacije, tj. do ponovnog dolaska našeg Gospoda i Spasitelja - Isusa Hrista kada će se uspostaviti večno i pravedno neprolazno carstvo a svako od nas će dobiti platu po delima svojim.

 5. petrovgrad says:

  Ja verujem zvaničnom izveštaju pentagona, možda je je neka raketica roknula u neki šator i da su se kamile razbežale, ali ljudskih žrtava nesme da bude i da je bilo u to nesme da se poveruje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u