ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Руси ушли у Нагорно-Kарабах и бомбардовали протурске плаћенике – ЛИKВИДИРАНО СТОТИНЕ ТЕРОРИСТА

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ! Руси ушли у Нагорно-Kарабах и бомбардовали протурске плаћенике – ЛИKВИДИРАНО СТОТИНЕ ТЕРОРИСТА

13 октобра 2020

Ситуација у Нагорно-Kарабаху и даље се компликује и увећава кризу у региону, за коју се не зна како ће се завршити.

Према руским и сиријским обавештајним подацима, у Сирији и у Нагорно-Kарабаху стотине сиријских плаћеника превезено је у кампове за обуку.Извори тврде да је од почетка сукоба до сада руска војна обавештајна служба озбиљно искористила прилику да истражи места на којима се одвија нека врста војне обуке сиријских плаћеника, који ће касније интервенисати у сукобу у корист Азербејџана.

Исти извори тврде да су само неколико сати након обраде обавештајних података руски борбени авиони руских ваздухопловних снага бомбардовали ове положаје како би уништили терористе и спречили могућност да се ове „терористичке“ групе развију у структуре великих размера.

Према достављеним информацијама, „командна места, кампови за обуку бораца и други инфраструктурни објекти илегалних оружаних група, на којима су евидентиране активности, пронађена су на наведеним координатама“, рекао је извор из руског Министарства одбране.

Добијене информације говоре да су сиријски плаћеници превожени из Сирије у Азербејџан под заштитом Турске. Анкара има главну заслугу на подручју сукоба око Нагорно-Kарабаха за довожење плаћеника из трећих земаља.

Извори тврде да су ваздушни удари на плаћеничке положаје и логоре на територији Kарабаха били ефикасни те да су логори уништени, а стотине турских плаћеника је убијено током ваздушног напада.

Дакле, Москва наставља кампању за уклањање сиријских терористичких група и пружа незваничну помоћ Јеревану у сукобу са Бакуом.

Према незваничним информацијама из локалних извора, око хиљаду сиријских плаћеника послато је у Kарабах од почетка сукоба.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI20 коментара

 1. persida says:

  Udri udri Turcina. Hvala bogu.

  • Avangard-Kinzal says:

   Oooooo, ali još jučer si trtljala kako "Jevrej" Putin neće ući u NK i da nemaju myda Rusi. Sve one izlizane laži koje na svom jadnom repertoaru imaju antiruski botovi. Muka vam je sad šta da komentarišete kad su ušli u NK pa kao "udri Turčina". Jadno,čak i za vas jadnike vatikanere. Bolje idi gledaj Farmu ili neku KROmanjonsku sapunicu,tamo su tvoji primati.

 2. milos says:

  Ovakva prica se nigde ne pominje

  • Mis says:

   iskoristi ce davoli sukob izmedu turaka i hriscana . znaju onni de zec leziiiii

 3. petrovgrad says:

  Nadam se da je bio i poneki Šiptar. Šta su očekivali da ih Ruse puste da se primaknu do Moskve. Udri teroriste do poslednjeg. Živela Rusija.

 4. Sve što nam treba to je ljubav says:

  Leti, leti, moj Sukhoje polupaj im njonje, za njih si ti NLO neke jako nadmoćnije civilizacije, ne shvataju šta ih je snašlo. Napalm bomba decu prži.

 5. Риста says:

  Па пасте овако! Нема везе шта је истина а шта не. Углавном, вест је као леп поклон а поклону се зуби не гледају, поготово ако је леп.

  • Slobodanka says:

   Niko ne piše o ovome, ova vest biti i propagandna podvala. Naprimer izjava Alijeva da je Rusija spasila Jermeniju ima za cilj da pokaže da Rusija nije više arbitar u tom sukobu nego da je pristrasna. U sledećem koraku to bi značilo da Rusija ne može biti član OBSE grupe za rešavanje ovog sukoba. Koga bi Aliev uključio umesto Rusije? Najverovatnije Tursku. A sada puštaju vest kako Rusija direkto meša se u sukob na strani Jermenije i Nagorno Karabaha.

  • Slobodanka says:

   Osnovno pitanje u ovom slučaju: Odakle su gadjali ovakve ciljeve? Mogu da ih gadjaju leteći iznad neba Rusije naspram granice prema Azerbejdžanu, ali koliko bi takva gadjanja bila precizna te da ne pogode neke druge ciljeve. Takvi kampovi su tik uz vojsku Azerbejdžana. To bi primetio Azerbejdžan i njihovi mediji pisali bi o tome, a o tome ni slova. Druga mogućnost: mogu da stignu u Jermeniju, iako Rusija sa njom nema direktnu granicu, tako da lete istočnije preko Kaspijskog jezera i zatim preko severozapadne kopnene teritorije Irana pa sa juga uleću u Jermeniju. Jermenija na jugu ima 35 km kopnene granice sa Iranom te tu je moguć i prelet aviona, pod uslovom da to Iran dozvoli. Ipak takav prelet najpre bi primetio Azerbejdžan jer ta država izlazi na Kaspijsko jezero, zatim Kazahstan, Turkmenistan. O bilo kakvom doletu ili preletu ruskih borbenih aviona nema ni slova iz Azerbejdžana, niti iz Irana, niti iz Turkmenistana ili Kazahstana. Napomena: iz Rusije neće direktno uleteti na nebo Azerbejdžana jer to bi bilo ravno agresiji. Azerbejdžan nije članica ODKB, niti bi iz Bakua pozvali Rusiju (slično kao sirijski predsednik Asad) da eliminiše militantne plaćenike prispele na teritoriju Azerbejdžana.

   • Archelay says:

    Sloboanka,u pravu si.Kada Rusi daju gol ne moze biti regularan jer nije obavestio protivnika u kom uglu cilja.Ocekujem da Fifa usvuji zalbu teroristima cime ce se otvoriti put zalioce ka potpunom destrukcije civilizacije.

  • Slobodanka says:

   Predsednik Azerbejdžana upravo je izjavio da Jermenija pokušava da internacionalizije konflikt u Karabahu i u njega bezuspešno uvuče evropske zemlje i ODKB. To se nikako ne slaže sa ovim tekstom. Ako ima ovakvih gadjanja kao što pišu, onda je ODKB ušla u konflikt i to uspešno.

   • perica says:

    Bože, Bože, pokušavam da čitam ja ove tvoje komentare i imam jasnu predstavu o stanju tvog uma, baš si se primila na ove stvari ne razumem koja ti je satisfakcija? Ni vojna akademija vojske Srbije ne razmišlja tako studiozno o svim mogućim aspektima ovog događaja, jedino što zaista postižeš je bezgranično lutanje u samom procesu razmišljanja. Neka ti Bog podari mudrosti da se fokusiraš na one stvari koje će ti zaista biti od realne koristi. Pozdrav tebi lutalice.

    • Slobodanka says:

     Istražujem i zasad nemam naročitu satisfakciju (zadovoljstvo) po pitanju gde je zlu kraj. Baš to me interesuje; gde je zku kraj. Jedino naslućujem da će im se činjenje zla vratiti kao bumerang. A najviše brinem za nas i našu zemlju. Problem je što se sećam i boljih dana. Ne mogu da poverujem dokle smo se srozali.

 6. opet ja says:

  Glupost, ovakva vest nigde nije objavljena. U ostalom da se to zaista dogodilo videli bismo na CNN, BBC, Sputnik i drugim medijskim kućama. Svakodnevno pratim South Front koji prati ratna žarišta i ništa ni nalik ovoj vesti nije objavljeno. Možda je greška u prevodu teksta ili je neko u Moskvi rekao da bi to trebalo uraditi.

  • veseli petar says:

   Pazite,kao i severoistok Turske, grad Kars, ili jezero Van, tako i Nahcivan, koji pripada Azerbejdžan, su situacije koje su nastale kao posledica genocida nad Jermenima.. Tu su u genocidu ucestvovali, Turci, Kurdi Azeri... Ipistali su vecina na tim teritorijama.. SOVJETI SU SAMO TO NA NEKI NAČIN POTVRDILI...

 7. Slavujka says:

  Neće Rusi da imaju u blizini svojih granica probleme zato će da nadrljaju plačenici...

  • Avangard-Kinzal says:

   Persida se preimenovala, a? Sad proturuski komentari više nisu mogući kad su ušli u NK,a? Nema vam sad više priča kako "Jevreja" Putin neće spašavati Jermene,a? Sve izlizane proturuski laži sad nisu više mogući pa ne znate šta biste. Osim Perside nema ni proturuskog bota Lirsha.

  • Jablan, grdan says:

   Da, fazon je da isprvociraju Rusiju na neku reakciju i da zatim propagandom okrenu ceo svet protiv nje i Putina, nego pocrkaće dušmani. Bolje da ne čačkaju rusku mečku, ili da bude kineskog zmaja dok spava.

 8. Karital says:

  Nitko od pravoslavnih zemalja ne pomaže napaćenom Armenskom narodu izloženom agresiji udruženih muslimanskih država na čelu sa Turskom.Vučića i Vulina su oduševili turci sa svojhim bespilotnim letjelicama čiji učinak ste vidjeli masakriranjem armenskih vojnika.Toliko su oduševljeni da su odmah krenuli u realizaciju nabavke Bajraktara, zaboraviši da na ovim prostorima ne žive Jermeni.

  • Avangard-Kinzal says:

   Ispravno se kaže Jermenski a ne Armenski.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u