ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Сиријска војска опколила…

VELIKI PREOKRET: Sirijska vojska opkolila…

21 oktobra 2019

Turska vojska je opkoljena u pograničnom sirijskom gradu Ras el Ajnu na severoistoku zemlje, izjavila je sirijska poslanica Džanset Kazan.

„Postoji verovatnoća da se turske snage neće dugo nalaziti u tom gradu, da će se povući. Sirijska vojska ih je opkolila, zato se i ne bojimo“, rekla je ona.Ona je takođe izrazila uverenje da će sirijske snage uskoro preuzeti u svoje ruke kompletnu teritoriju zemlje.

„Na našoj teritoriji uskoro neće biti nikakvih Turaka. Čak i ako bude Kurda, oni će biti u okviru sirijske države, pod zaštitom sirijske vojske. Mi nećemo trpeti nikakvu okupaciju, ni Turske, ni bilo koje druge zemlje“, naglasila je.

Kazanova je takođe rekla i da je u vojnom smislu Damask pobedio, te da sada na prvi plan dolazi diplomatija.

„Oko 90 odsto teritorije je u rukama sirijskih vlasti. Mi cenimo pomoć saveznika, pre svega Rusije i to po pitanju borbe protiv terorizma. Sever će biti oslobođen i biće sve u skladu sa dogovorom koji osigurava poštovanje interesa sirijskih vlasti“, zaključila je.

Prethodno su mediji preneli da se sirijska armija uputila istočno od Eufrata, kako bi se rasporedila u provinciji Haseka na severoistoku zemlje.

KOMENTARIJedan komentar

  1. teoretičar says:

    Do Rake nisam ništa verovao. Uvek sam tvrdio da Sirija ne može biti oslobođena dok ne uđe u Raku i dok ameri ne napuste Siriju. Sada više nije važan niki krivak oko diplomatije, nek rade šta hoće, važno da će Sirija biti poptpuno oslobođena okupacionih vojski, daeša i ostalih sranja. Diplomatija će samo zatamnjivati neke uspehe ili poraze, kao i svaka diplomatija, ali potpuno verujem u Kazanovine reči da će Sirija uskoro biti slobodna. Ne zato što je ona to rekla, nego zato što su sirijci preuzeli Raku a ameri se definitivno povlače. Nije važno što se povlače sa svih strana ali je važno znati zašto. Mislim da se neće povući u Srbiju jer mi smo daleko od ruskih granica. Nek se povlače u poljsku i Bugarsku, Rumuniju i Nemačku. Meni se čini da je to ono što se iza brda valja, ali nema još nekih vidljivih znakova. Trajaće to godinicu dve. Postoji i utopijska varijanta, samim tim i malo verovatna da su ameri odlučili da naprave pauzu. Osim sa Kinom. Kina je njihov ljubimac kojeg će maziti, gaziti i paziti do sudnjeg dana, jer Kina je ko glina. Takva joj i istorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *