ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Сиријска војска опколила…

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Сиријска војска опколила…

21 октобра 2019

Турска војска је опкољена у пограничном сиријском граду Рас ел Ајну на североистоку земље, изјавилa је сиријскa посланица Џансет Казан.

„Постоји вероватноћа да се турске снаге неће дуго налазити у том граду, да ће се повући. Сиријска војска их је опколила, зато се и не бојимо“, рекла је она.Она је такође изразила уверење да ће сиријске снаге ускоро преузети у своје руке комплетну територију земље.

„На нашој територији ускоро неће бити никаквих Турака. Чак и ако буде Курда, они ће бити у оквиру сиријске државе, под заштитом сиријске војске. Ми нећемо трпети никакву окупацију, ни Турске, ни било које друге земље“, нагласила је.

Казанова је такође рекла и да је у војном смислу Дамаск победио, те да сада на први план долази дипломатија.

„Око 90 одсто територије је у рукама сиријских власти. Ми ценимо помоћ савезника, пре свега Русије и то по питању борбе против тероризма. Север ће бити ослобођен и биће све у складу са договором који осигурава поштовање интереса сиријских власти“, закључила је.

Претходно су медији пренели да се сиријска армија упутила источно од Еуфрата, како би се распоредила у провинцији Хасека на североистоку земље.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. теоретичар says:

    До Раке нисам ништа веровао. Увек сам тврдио да Сирија не може бити ослобођена док не уђе у Раку и док амери не напусте Сирију. Сада више није важан ники кривак око дипломатије, нек раде шта хоће, важно да ће Сирија бити поптпуно ослобођена окупационих војски, даеша и осталих срања. Дипломатија ће само затамњивати неке успехе или поразе, као и свака дипломатија, али потпуно верујем у Казановине речи да ће Сирија ускоро бити слободна. Не зато што је она то рекла, него зато што су сиријци преузели Раку а амери се дефинитивно повлаче. Није важно што се повлаче са свих страна али је важно знати зашто. Мислим да се неће повући у Србију јер ми смо далеко од руских граница. Нек се повлаче у пољску и Бугарску, Румунију и Немачку. Мени се чини да је то оно што се иза брда ваља, али нема још неких видљивих знакова. Трајаће то годиницу две. Постоји и утопијска варијанта, самим тим и мало вероватна да су амери одлучили да направе паузу. Осим са Кином. Кина је њихов љубимац којег ће мазити, газити и пазити до судњег дана, јер Кина је ко глина. Таква јој и историја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u