ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА ЗАПАД И НАТО: Кина преузима Црну Гору! МИЛО БЕСПОМОЋАН, А АМЕРИКА МАТИРАНА

VELIKI PREOKRET – TEŽAK UDARAC ZA ZAPAD I NATO: Kina preuzima Crnu Goru! MILO BESPOMOĆAN, A AMERIKA MATIRANA

12 avgusta 2019

Crna Gora se posle ulaska u NATO našla na „crnom spisku“ Sjedinjenih Američkih Država, jer je pozajmljivala novac od kineskih kreditora, koji sada ne može da vrati.Tačnije — Kinezi su u Crnoj Gori, a Kina je pretnja za bezbednost SAD. Šta se to nalazi u spornom ugovoru sa Kinom, pa je zabrinulo Vašington i da li je u igri i opcija da Milo Đukanović ustupi Kinezima deo teritorije, da bi kompenzovao dug? Kako bi u tom slučaju reagovali Amerikanci i Evropska unija?

To je tema emisije Prorok, u kojoj Sandra Čerin razgovara sa Dušanom Prorokovićem.

KOMENTARI3 komentara

  1. Slobodanka says:

    1. Izostao je video sa Prorokovićevim komentarom, a pronaći ćete ga u tekstu Prorok: Hoće li Milo ustupiti Kinezima deo teritorije (video) 10.08.2019. ... 2. Potražite kroz internet i ovaj naslov: "Hoće li NATO upozoriti Podgoricu — zbog noćne more od Kineza! 11.08.2019 Dušan Proroković Ako se Kinezima ostavi auto-put u Crnoj Gori na upravljanje narednih 30 godina, širio bi se prostor za dolazak novih kineskih kompanija. Gde je auto-put, tu su i placevi, benzinske pumpe, hoteli i ko zna šta još. U toj varijanti Kinezi ostaju u Crnoj Gori još tri decenije, a za to vreme „ko živ, ko mrtav.“ To se ne sviđa Zapadu. „Ko ima silu uzima silom (SAD, NATO, EU), ko nema silu uzima pameću (Kinezi).“ ...

  2. Slobodanka says:

    Turizam je vodeća delatnost za Crnu Goru te zato moraju završiti ovaj put do granice sa Srbijom. Ako odustanu od kineskih kredita po preporuci MMF_a onda ugroziće svoju vodeću delatnost. Zatim štagod da je Crna Gora dala Kinezima kao obezbedjenje za kredit (Luku Bar ili podgorički aerodrom ili nešto treće), to je već dato i iz toga nema povlačenja. Dakle videćemo dokle je Vašington spreman, ali i koliko je sposoban da pregovara sa Pekingom po ovom pitanju. Ispada da uzalud su uvukli Crnu Goru u NATO, jer nemaju pod ekonomskom kontrolom najvažniju crnogorsku saobraćajnicu. Za nas je rasplet ovog pitanja interesatan jer kineskih kredita mi sigurno imamo više nego Crna Gora. Budalčine, trabunjali su godinama poput najdosadnijeg vergla: "Zapadni Balkan", "maligni uticaj Rusije"... , a da nisu primetili blagovremeno da se smestio i udobno namestio "kineski zmaj".

  3. teoretičar says:

    Crna Gora nema problema sa Istočnim državama. Ratovala je sa Japanom 110 godina a Japanci nisu uspeli čak ni da vide jednog kršnog Crnogorca, a ne još i da ga zarobe. Pošto je Kina veća, Crna Gora ima snage da ratuje i sa Kinom kao jedno hiljadu godina. Kina će to saznati makar i kroz 500 godina, a dotle će Crna gora biti ponovo srpska i opet Kini ništa. Kina neće, bar za sada, ništa dobiti od Crne Gore a ako sam ja pogrešio, onda su svi u pravu da Amerika propada. Crna Gora ne pripada više nikome osim Americi. Za sada joj Crna Gora ne treba, ali to može da se promeni preko noći ako zatreba nekom drugom. Ipak, postoji jeziva mogućnost da će neke bivše teritorije Jugoslavije, posle prekomernog zaduživanja, potražiti utehu u zagrljaju sa Srbijom ali da Srbija bude glavna. A glavni vraća dugove svojih neposlušnih sinova. Nisu Srbi ludi? Ma jesu. Evo već ravno 100 godina. Maltene oba rata su započeta preko Srbijansih leđa i oba rata je Srbija dobila ali posleratni potezi idiotskih glavešina su posle jednog veka ostavili Srbiju u ruševinama. Džaba smo ginuli. Danas bi malo koji Srbin krenuo u rat. I da nas je NATO napao pešadijom, sve bi to polegalo po putevima jer Srbi više ne veruju nikome, a najmanje generalu Perišiću, mada ih on hvali i tvrdi da bi svi Srbi ratovali i zgazili NATO pešadiju a i svet bi sa oduševljenjem pomogao Srbima. Pa niko nije ni mrdnuo tada a onda Đinđa, Koštunica, Tadić i kamarila uradiše skoro isto kao i kralj posle Prvog rata i Tile posle drugog. Ja bi prvi izašao i vikao "Živeo NATO, dole Kralj" i spasao bih bar Srbe iz moga sela. Ali Milošević je dobio kolikogod se moglo i nije ni doveo srpski narod pred NATO nišane. Lepo povukao sve što je od naroda moglo izginuti i sklopio kojekakve dogovore, samo da sačuva narod. Gde general Perišić pronađe te bajke? Pa taman se nekako izvukli ispod NATO bombardera, kada ono neki idioti srušiše sve što se postiglo sa Miloševićem i džaba nam muke. NATO ušo sa pešadijom bez ulaska. Možda bi pod Miloševićem još i ratovali, ali Milošević nije bi toliko blesav pa da gurne Srbe u klanicu. I potpuno je u pravu što je gađao onu sa pepeljarom. Šteta što je nije pogodio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *