ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Туристи из Србије могу на летовање у Грчку

VELIKI PREOKRET: Turisti iz Srbije mogu na letovanje u Grčku

16 juna 2020

Vlada Grčke otvorila je granicu sa Bugarskom i omogućila turistima iz Srbije odlazak na letovanje, potvrđeno je Sputnjiku u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević izjavio je da su naši turisti, koji su bili satima blokirani na bugarsko-grčkoj granici, već počeli da ulaze u Grčku.Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, rekao je Sputnjiku da su celodnevni razgovori sa grčkom stranom urodili plodom.

„U utorak će biti doneta i zvanična odluka o otvaranju granice za sve srpske turiste, koja će se odnositi na granične prelaze sa Bugarskom. Još nije izvesno da li će biti otvoreni i granični prelazi sa Severnom Makedonijom, ali se nadam da će i preko njih uskoro biti omogućen ulazak srpskim turistima“, rekao je Dačić.

Naši turisti, koji su krenuli na letovanje, nisu mogli da pređu granicu zbog odluke vlade u Atini da omogući prelazak samo građanima EU, dok bi ulazak naših državljana bio moguć tek od prvog jula.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Probili smo se i progurali ne čekajući još dve nedelje tojest 01 juli. Eh, cele ove sezone biće dragoceni srpski gosti u Grčkoj, zato je Grčka pronašla rešenje da primi ovu grupu gostiju iz Srbije. Za razliku od Grčke Crna Gora nema sluha za svoj turistički biznis, nego čak ide dotle da na početku turističke sezone sprovodi masovne žandarmsko-batinaške metode. Kako će se to divljanje odraziti na turizam? Ne samo na dolazak turista iz Srbije nego i iz drugih država?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *