ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ – Турска војска спрема велику офанзиву на Исламску државу!

VELIKI PREOKRET – Turska vojska sprema veliku ofanzivu na Islamsku državu!

23 avgusta 2016

1412600570211_wps_37_epa04434404_A_Turkish_solTurska je naložila evakuaciju stanovnika Karkamiša, grada na granici sa Sirijom, nedaleko od Džarabulusa koji je pod kontrolom Islamske države, javlja CNN Turk.

Policija je preko megafona upozorila građane da se evakuišu „iz bezbednosnih razloga“ iz grada Karkamiša, na koji su ispaljene dve minobacačke granate s teritorije Sirije, prenosi AFP.

Mediji takođe prenose da sirijski pobunjenici koje podržava Ankara pripremaju veliku ofanzivu kako bi ponovo osvojili Džarabulus i preuzeli ga od džihadista.

Istovremeno, danas je u Ankari turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao da će Turska pružiti svaku vrstu podrške operacijama protiv džihadista Islamske države iz Sirije i Iraka, uključujući i moguću ofanzivu na Džarabulus, koji je pod kontrolom ID.

On je naveo da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv ID i kurdskih milicija, „kako u Turskoj, tako i izvan nje“, rekavši da su te dve grupe intenzivirale napade u Turskoj posle prošlomesečnog pokušaja vojnog puča.

Čavušoglu nije precizirao kakva će biti planirana turska podrška, navodi AP.

On je na konferenciji za novinare sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom rekao da je Turska ubila oko 650 džihadista u vazdušnim udarima izvedenim iz vojne baze na severu Iraka.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Aj vitnis says:

    Nema nikakvog preokreta. Turska je napala Siriju. Ustvari, ušli su u Siriju sa vojskom i sada imaju vikend u nekom sirijskom selu, a posle..."Džihadisti" koje ubijaju SAD i Turska ne postoje, jer su džihadisti delimično i Turci i Kurdi. Nema ISIL-a. Niko se ne bori protiv neke imaginarne vojske. ISIL ne postoji, osim kao ime za sve one naoružane i dobro organizovane vojne snage koje su SAD, Nemačka, Turska, Katar i Saudija stvorili i napravili ofanzivu na Siriju. Isil nigde ne ratuje, osim u Siriji. ISIL je samo ime kao što je ime "džihadisti". Nigde nećete pročitati gde je centrala ISIL-a i džihadista iako imaju jednu od najorganizovanijih vojski na severu Afrike. Čak ni jedna od najmoćnijih vojski Sveta, negde među 15 najjačih na svetu pre 10 godina, Sirijska vojska, nije izdržala napad američko-turske-saudijske vojne organizacije sastavljene od Kurda, Turkmena, Turaka i desetine hiljada gladnih Arapa koji su joj se priključili navučeni preko Kurana. Sirijska vojska, sastavljena od sirijskog naroda, nije propala zahvaljujući ulasku Rusije u obračun i izdržali su 4 godine napade Amerike, Nemačke, Francuske, Engleske, Turske, Saudije i Katara - danas najnaoružanijih država Sveta. Sirijcima je pomalo išlo na ruku što su ih potcenili, ali vreme je neumitno radilo protiv Sirije, sve dok se Rusi nisu umešali. To je istina o ISIL-Americi. Nema nikakvog specijalnog ISIL pokreta. Ne postoji. To je ustvari zamaskirana Amerika. Zato tzv ISIL niko ne može da uništi. Za sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *