ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У АМЕРИЦИ: Бајден признаје геноцид над Јерменима?

VELIKI PREOKRET U AMERICI: Bajden priznaje genocid nad Jermenima?

22 aprila 2021

AMERIČKI predsednik Džo Bajden će formalno kao čin genocida priznati masakr nad Jermenima, za koji je odgovorno Otomansko carstvo tokom Prvog svetskog rata, rekli su izvori u sredu, što će da razbesni Tursku i izazove dodatne trzavice sa SAD, preneo je Rojters.Potez je viđen uglavnom kao simboličan, ali će značiti promenu u odnosu na decenije pažljivo biranog rečnika iz Bele kuće i dolazi u vreme kada su Ankara i Vašington duboko u nesuglasicama po brojnim pitanjima.

Bajden će najverovatnije da upotrebiti reč „genocid“, kao deo izjave 24. aprila kada se održava godišnja komemoracija za žrtve iz celog sveta.

Izvor Rojtersa je skrenuo pažnju da, uzimajući u obzir važnost odnosa između Turske i SAD, moguće je da se Bajden u poslednji čas predomisli.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki je u sredu rekla da će predsednička rezidencija verovatno imati više da kaže po ovom pitanju u subotu, ali nije želela da da više detalja.

KOMENTARI4 komentara

  1. Pingback: VELIKI PREOKRET U AMERICI: Bajden priznaje genocid nad Jermenima? – Prava istina o svemu

  2. KRLE says:

    Ko šta ima od priznanja, treba ti s suditi kao i prethodnim predsednicima...

  3. beba says:

    Što da se Turci ljute,koliko su oni napravili genicida

  4. M says:

    Turci jesu napravili genocid nad Armencima i to ne žele priznati,ali ako im se ne sviđa što i USA to kaže,neka onda i Turci priznaju USA genocid nad sjevernoameričkim Indijancima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *