ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ ЗЕЛЕНСКОГ: Сада позива Русију…

VELIKI PREOKRET ZELENSKOG: Sada poziva Rusiju…

11 aprila 2024

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski prvi put je spomenuo mogućnost da Rusija učestvuje u razgovorima o „mirovnom planu“ za rešavanje situacije u Ukrajini, ali tek nakon što taj plan bude odobren na konferenciji u Švajcarskoj.

„Mi ćemo pripremiti plan i ja mislim da će neke tačke biti gotove i da ćesadržati konkretne detalje o tome šta treba da se uradi već na prvom sastanku. A nakon toga ćemo pripremiti sveobuhvatan plan i, naravno, neki pregovarači će ga (plan) predstaviti ruskim predstavnicima, ali tek nakon što formiramo zajedničko mišljenje“, rekao je Zelenski u intervjuu za nemački list „Bild“.On je ponovio pređašnji stav da veruje da „nije potrebno“ prisustvo Rusije na predstojećoj mirovnoj konferenciji u Švajcarskoj.

Podsećamo, Švajcarska će u junu biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini, koja će biti održana u blizini grada Lucerna. Rusija neće biti prisutna na događaju. Portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je rekao za Sputnjik da Švajcarska nije poslala Rusiji poziv za učešće na samitu o Ukrajini, ali da Moskva u svakom slučaju neće učestvovati.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske, na mirovnu konferenciju će biti pozvano oko 120 zemalja na nivou lidera država i vlada.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

KOMENTARI6 komentara

 1. Protokoli hrvackih ludaka says:

  Smešan je ovaj jevrejin zelenko.

 2. persida says:

  Al prdi ovaj Zeljo, spasavajmo nos.

 3. Pendrek says:

  On nesta da predlozi, ona moze samo da pakuje kofere ili da se ubije. Nema trece reshenje!

 4. milorad5 says:

  on je izgubio legitimitet kao i država koju vodi,pardon koju vodi američka duboka država koja takodje nije legitimna ni u americi...čitav kongres svetske mafije bi mogao da se održi u ukrjaini sada,nije davos za te dripce,to je fino mesto bez kupleraja za razliku od kijeva koji je sad jedan ogromni jeftini kupleraj,a može i gerijatrija iz svetskog "foruma" jeftino da zameni delove tamo....interesantno je da većina državnika tzv.demokratskog zapada ima "legitimitet" na osnovu izlaznosti birača ispod 25% i sa izbornim sistemom koji niko ne kontroliše koji je prepun rupa u kojim čak ni mnoge "demokratske" države zapada nemaju čak ni biračke spiskove,a mnogima su ti spiskovi registrovanih birača iz 1965...i onda fridoom haus izjavi da je srbija najgora po demokratiji u evropi a oni bre ni neznaju ko im glasa tamo ni gde...uvoze imigrante da glasaju za njih čak i ako nemaju državljanstvo itd itd...zelenski je samo otvoreni primer STRANE diktature pod firmom izbora i demokratije on nema pravo glasa i ne treba sa njim komunicirati,očigledna politička marioneta...

 5. Velika Metla says:

  Zvao ili ne zvao Rusiju doći će ti Rusija u svakom slučaju.A tebi hazarski satanisto bi bolje bilo da je ne sačekaš.

  • Kosovac says:

   @ Velika Metla, …..Ne kaže se „hazarski satanisto“, kaže se „jevrejski satanisto“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *