ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ: ХИЉАДЕ ТУРСКИХ ПЛАЋЕНИКА СТИГЛО У ЛИБИЈУ!

VELIKI RAT NA POMOLU: HILJADE TURSKIH PLAĆENIKA STIGLO U LIBIJU!

18 februara 2020

Ankara je u Libiju uputila „hiljade plaćenika“, izjavio je za Sputnjik ministar spoljnih poslova privremene Vlade Libije Abdulhadi el Huvejdž.

„Hiljade plaćenika je iz Turske dopremljeno u Libiju. I to za libijske pare, a to je učinila upravo ona nepriznata vlada. Nije ih briga preko koga i po koju cenu će preuzeti vlast. Oni svakodnevno vrše zločine: i u Tripoliju i u drugim oblastima naše zemlje. Ova vlada često otima građane drugih država, uključujući i Ruse“, objasnio je ministar.„Zato zahtevamo da i međunarodna zajednica i Rusije povuku svoje priznanje ove vlade. Čudno je imati posla sa onima koji na sopstvenoj teritoriji sponzorišu plaćenike, pa čak i otimaju građane drugih država“, rekao je on.

Govoreći o plaćenicima, El Huvejdž je dodao da je i privremena libijska vlada pritvarala Turke i Sirijce i istakao da većina njih ilegalno pokušava da uđe u Evropu preko Sredozemnog mora, a mnogi su se uspešno izborili sa tim, stvarajući potencijalnu pretnju u Evropi.

Nakon svrgavanja i ubistva Muamera el Gadafija 2011. godine, u Libiji je počela politička kriza. Trenutno je u zemlji dvovlašće. Parlament koji je izabrao narod vlada na istoku, a na zapadu, u glavnom gradu Tripoliju, nalazi se Vlada nacionalnog jedinstva, na čelu se Fajezom Saradžom, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

KOMENTARI4 komentara

 1. petrovgrad says:

  Sada će za njima doleteti i SUHOJ-i. Ostaće po pustinjama, kao u Siriju.

 2. E.Lirsch says:

  Turcin prebacuje njegove iz Sirije u Libiju. Nekako polako i sporo to ide.

 3. Kulak says:

  Snage generala Haftara upravo su zauzele aerodrom u Tripoliju.Arapi protiv Turaka.Šta li planira Erdogan?

 4. milorad2 says:

  ova edrognova glupost će ojačati havtara, sad će uz njega biti i oni koji nebi sa njim inače bili.Možda ova otvoren strana intervencija ujedini većinu libijskih plemena kao što ih je ujedinio gadafi u jednom trenutku borbe protiv kolonijalnih okupatora i njihovih saradnika, domaćih izdajnika.Sada se pokazao da je veoma pogrešno izdajenike poštedeti i biti blag prema njima, treba ih zatirati uvek do kraja ,korov se sa korenom čupa:)inače opet naraste a to se videlo i u libiji i kod nas i u ukrajini recimo.Biće teško krvoproliće i masakr u libiji plemena koja glume vladu u tripoliju će biti masakrirana do zadnjeg sigurno jer oni ne mogu da pobede, ovo je sad gradjanski i plemenski rat do istrebljenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *