ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ? Тајван одговорио на кинеску претњу! Подигнути борбени авиони!

ВЕЛИКИ РАТ НА ПОМОЛУ? Тајван одговорио на кинеску претњу! Подигнути борбени авиони!

19 септембра 2020

Тајван је подигао борбене авионе као одговор на приближавање кинеских авиона већ други дан заредом, рекли су званичници.

Дванаест авиона „шењанг“ (Ј-16), два авиона „ченгду“ (Ј-10), два авиона типа „шењанг“ (Ј-11), два бомбаредера (Х-6) и један „шењанг“ пресретач (Y-8 АСВ) прешли су линију Тајванског мореуза и ушли у ваздушни простор Тајвана – саопштило је Министарство одбране Тајвана.

У саопштењу се наводи да су снаге Тајвана подигле борбене авионе и распоредиле противваздушну ракетну одбрану како би надгледали активности.

(Срна)

KOMENTARI3 коментара

  1. padre says:

    Daj ne budalite!Pa to rade sve "velike sile" svakodnevno, a vi bi već zaratili!

  2. Риста says:

    Ја се увек насмејем када прочитам "подигнути борбени авијони". То ко она ствар код мушкарца. Како се брзо подигне, још брже се спусти. А оних 25, 99 кинеских авијона већ ушли и изашли. Циклус подизања и спуштања завршен. А успут су могли да испусте и товар. Значи, ова реакција дизања на Тајвану је закаснила јер кинези им већ ушли и изашли. To се зове "кинеска камасутра". Кад Кина врати Тајван и ми имамо неке шансе да вратимо Косово. Каће то бити, не знам. У међувремену можемо једни другима да подижемо и спуштамо. Само, некако мислим док курве Тајван и Косово држе Амери, остаћемо суви. Једино када се Амери засите па да покупимо шта остане. Ако још буде вредело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u